SEKTÖREL › Focus'a 1 litrelik EcoBoost motor!

Focus'a 1 litrelik EcoBoost motor!

13 Kasım 2011 / 21:51 Ford, yeni 1-litrelik EcoBoost motoruna Focus'un Avrupa versiyonlarında da yer verecek

Focus'a 1 litrelik EcoBoost motor!
Ford'un 1.0 litrelik üç silindirli Ecoboost motorunu önümüzdeki yıldan itibaren Focus modelinde kullanacağı açıklanıyor. Alüminyum silindir kapağına, entegre egzoz manifolduna, geliştirilmiş volana ve üç silindirli motorlarda görülen titreşimleri önleme amacıyla kullanılan titreşim karşıtı ön kasnağa yer verilen tuboşarjlı ünite, ayrıca direkt enjeksiyona ve markanın Ti-VCT adını verdiği çift bağımsız değişken kam mili zamanlaması sistemine sahip.

Giriş modelinde 100 bg güce karşılık sadece 109 g/km emisyon değerine sahip olan motor, güçlü versiyonunda 125 beygir güç ve 170 Nm (anlık olarak 200 Nm) tork değerleri sunuyor. Motorun güçlü versiyonunun ortalama yakıt tüketimi 5.0 lt/100 km olarak açıklanırken, emisyon değerinin 114 gr/km seviyesinde kaldığı belirtiliyor. Focus’un benzinli giriş modellerinde şu an için 1.6 Duratec motorları kullandığını ve bu motorun 1.6 litrelik hacimden 105 ve 125 beygir güç elde ettiğini hatırlatalım.

Kompakt sınıfta en düşük emisyon ve yakıt tüketim değerlerini yakalayacağı iddia edilen motorun önümüzdeki yıllarda markanın B-MAX ve C-MAX modellerinde kullanılması da planlanıyor.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR