› Ford Focus ST

Ford Focus ST

28 Eylül 2011 / 00:53 Yeni nesil Focus'un ST versiyonu hazır. Ateşli otomobilin artık bir de station versiyonu var

Ford Focus ST
Başarılı yol tutuşu ve teknolojik özellikleriyle ön plana çıkan Ford Focus’un en sportif versiyonu Focus ST duyuruldu. Tıpkı kardeşi Fiesta ST gibi global pazarda birçok ülkede sunulacak olan otomobil, Avrupa’daki Ford Team RS ve Amerika’daki SVT takımları tarafından geliştirilmiş. Bu sayede tüm dünyanın beğeneceği bir otomobil yaratmak isteyen Ford, Focus ST'yi Fiesta ST ile birlikte 40’tan fazla ülkede pazarlamayı düşünüyor.

Otomobilin kaputunun altında 2.0 litrelik EcoBoost turbo motor yatıyor. Selefinden daha tutumlu ve daha güçlü olan ve Ti-VCT (Çift bağımsız değişken eksantrik zamanlaması) özelliğine sahip olan bu motor, 250 bg güç ve 360 Nm tork değerleri sunuyor. Yeni Focus ST’nin yakıt tüketim ve emisyon değerlerinin ortalama %20 oranında düşürüldüğü belirtiliyor. Önceki nesildeki 2.5 litrelik 5 silindirli motorun sesinin çok sevildiğini belirten Ford, yeni motorun sesi üzerine de çok çalışmış.

Sporcu Ford'da artık tork dağılım sistemi de bulunuyor. Selefinden daha sıkı bir süspansiyon sistemiyle donatıldığı açıklanan ST’nin 18 inç boyutundaki şık jantları da dikkat çekici. Gözalıcı karoser renkleriyle uslu kardeşlerinden ayrılan Focus ST, trapezoid formlu büyük ön ızgarası,yeni ön tamponu ve gövde kitiyle performansı hakkında ipucu veriyor. İç mekandaysa Recaro imzalı spor koltuklar ve ST armalı direksiyon simidi  ve vites topuzu dikkat çeken sportif detaylar arasında.

Global pazarda 5 kapılı Hatchback karoserle satılacak Focus ST’nin ayrıca Avrupa pazarı için geliştirilmiş SW versiyonu da bulunuyor.Bu versiyon performansın yanı sıra kullanışlılık da isteyenlere hitap ediyor.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR