YENİ MODELLER › Ford, Shelby GT350 Mustang ile geçmişine göz kırpıyor

Ford, Shelby GT350 Mustang ile geçmişine göz kırpıyor

22 Kasım 2014 / 23:25 Yeni otomobil daha agresif gövdeye ve 500 bg’den daha güçlü motora sahip

Ford, Shelby GT350 Mustang ile geçmişine göz kırpıyor

Ford, Shelby GT350 Mustang’i şu anda düzenlenmekte olan 2014 Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Mavi Oval üretici Mustang ürün gamının zirvesine yerleşecek olan yeni otomobilini Shelby GT350 adı ile anıyor ve otomobil dış görünüşü ile geçmişine göz kırpıyor. Kaputun altında bulunan 500 bg’den daha fazla güç ve 542 Nm tork üreten 5.2-litre atmosferik V8 motor ise daha agresif görünümün hakkını veriyor.

Motorun ürettiği güç ve tork 19 inçlik jantlara 6-ileri manuel şanzıman üzerinden aktarılırken, Torsen kısıtlı kaydırmalı diferansiyel sürücünün otomobilin sınırlarını daha fazla zorlamasına yardımcı oluyor. Ford mühendisleri otomobilin verimli bir şekilde durdurulabilmesi için önde altı pistonlu Brembo sabit kaliperlere sahip 394 mm’lik, arkada ise dört pistonlu kaliperlere sahip 380 mm’lik disklere yer vermiş.

Ford Shelby GT350 Mustang’in kabininin içerisinde Recaro koltuklara, çift bölgeli klima sistemine ve MyTouch Ford infotainment sisteminin bir parçası olan 8 inçlik dokunmatik ekrana yer verilmiş. Otomobil sürücüsüne ayrıca gaz pedalı haritalama, stabilite ve çekiş kontrolü, ABS, egzoz ve direksiyon tepkisinin değiştiği beş farklı moda sahip olan sürücü kontrol sistemini bünyesinde barındırıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR