
Giulia GTA'ya Räikkönen dokunuşu!
02 Temmuz 2021 / 23:45 Formula 1 pilotu Kimi Räikkönen, Giulia GTA ve GTAm modellerinin son testlerini gerçekleştirdi

Alfa Romeo Racing �" ORLEN Formula 1 takımının Fin pilotu Kimi Räikkönen, İtalyan markanın yüksek performanslı Giulia GTA ve GTAm üzerinde gerçekleştirilen iyileştirmeleri değerlendirdi. Geçtiğimiz sonbaharda Giulia GTA ve GTAm ile gerçekleştirilen testlerin devamı niteliğindeki testlerde Räikkönen, özellikle aerodinamik iyileştirmeleri analiz etti. Räikkönen ilk testte hem yeni ön tampona eklenen ayarlanabilir lip, hem de arkaya eklenen yeni manuel ayarlı spoyler hakkında tavsiyelerde bulunmuştu. Araçların geliştirme süreci, Räikkönen’in becerilerini ve bilgi birikimini Alfa Romeo mühendislik ekibine aktarmasıyla tamamlanmış oldu.
Kimi Räikkönen “Otomobilleri gerçekten beğendim. Görüldüğü üzere otomobilin önü daha alçak. Bu da direksiyonun tepkilerini hızlı kılıyor. Giulia GTA hızlı, sürüşü kolay ve duyarlı. Bu nedenle, Giulia GTA’nın hem gündelik kullanımı hem de pist kullanımını ideal bir şekilde harmanlayarak temsil ettiğine inanıyorum” sözleriyle ifade etti.
Alfa Romeo, Giulia GTA ve GTAm’ın geliştirilmesinde, aerodinamik verimliliği en üst seviyeye taşımak için Sauber Engineering’in bilgi birikimi ve deneyiminden yararlandı. Özellikle aerodinamik açıdan önem arz eden karbon fiber bileşenlerin çoğunun üretimini Sauber Engineering üstlenmiş. Yeni ön tampon, yan etekler, hava tünelleri, GTA spoyleri ve GTAm aerowing, Sauber Engineering tarafından üretilmiş. Giulia GTAm’in manuel olarak ayarlanabilen ön ve arka kanatları, piste veya yola uyarlanabilir halde tasarlanmış. GTA ve GTAm, otomobilin zeminle temasını arttıran ve böylece yüksek hızlarda üstün yol tutuş özellikleri sağlayan yeni bir hava tahliye sisteminden de yararlanıyor. Giulia GTAm’daki aerodinamik konfigürasyon, GTA versiyonu ile kıyaslandığında iki kat; kendi segmentinde en iyi değere sahip olan Giulia Quadrifoglio ile kıyaslandığında ise üç kat daha fazla basınç üretiyor.
-
Trugo şarj ekosisteminde zirvede Türkiye’nin yüksek performanslı ve kapsama alanı en geniş şarj ağı Trugo, yüzde 27,03’lük pazar payıyla zirveye yerleşti
-
Jeep Avenger 200 bin siparişi aştı Jeep'in B-SUV modeli, satışa sunulmasının üzerinden iki yıl geçmeden 200 bin adetlik satışa ulaştı
-
Opel'in çılgın konsepti Münih'te tanıtılacak 800 HP'lik Opel Corsa GSE Vision Gran Turismo ilk kez IAA Mobility 2025’te sahne alacak
-
Hyundai i30 Türkiye pazarına geri dönüyor C-HB segmentinin tanınan modeli i30, yenilenen yüzüyle Eylül ayında Türkiye’de satışa sunuluyor.
-
Togg, IAA Mobility 2025’e hazır Togg, yenilikçi ürün gamını ve mobilite ekosistemini fuarın uluslararası ziyaretçileriyle paylaşacak