GÜNDEM › Goodyear'dan geç ve acemi sürücülere müjde!

Goodyear'dan geç ve acemi sürücülere müjde!

29 Kasım 2013 / 10:35 Goodyear,yol güvenliği kampanyalarında Avrupa Sürücü Okulları Birliği ile birlikte çalışacak.

Goodyear'dan geç ve acemi sürücülere müjde!

Goodyear Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA), Avrupa Sürücü Okulları Birliği (EFA) ile birlikte üstlendiği yeni bir araştırma projesinin bulgularını paylaştı. Goodyear Şirketi, araştırmanın yanı sıra, “Yol Güvenliği Projesi” nin sonuçlarını içeren rapor ile Önce Güvenli Sürüş: Acemi Sürücüler için Yol Güvenliğinin Artırılması” çalışmasını da yayınladı. Rapor, Avrupa Ulaşım Güvenliği Konseyi’nin, 28 Kasım 2013 tarihinde Brüksel’de düzenlediği panelde tanıtıldı ve görüşüldü.  

Goodyear’ın Avrupa Sürücü Okulları Birliği ile birlikte yürüttüğü projede; Avrupa’dakisürüş eğitmenlerinin, genç sürücülerin yol güvenliğine yönelik yaklaşımına odaklanıyor. Proje; Goodyear’ın acemi ve genç sürücülerin yol güvenliğine ilişkin mevcut araştırması üzerine oturtuluyor ve acemi sürücülerin yol güvenliğinin artırılması için kanun yapıcılara, yol güvenliği paydaşlarına ve otomotiv sanayisine tavsiyelerde bulunuyor.

Bu araştırma, Goodyear’ın dördüncü yıllık yol güvenliği anketi olmakla birlikte sürücü eğitiminin rolüne odaklanan ilk çalışma. Goodyear Şirketi, son iki yıldır Avrupa Sürücü Okulları Birliği (EFA) ile birlikte çalışmalar yürütüyor. Bu araştırmada, Avrupa’nın yanı sıra, Rusya, Türkiye ve Güney Afrika’yı da kapsayacak şekilde toplam 2334 sürüş eğitmeninin görüşleri alındı. Ayrıca, araştırma, ebeveynlerin gençlerin sürüş alışkanlıkları üzerindeki önemli etkileri ve pazarlar arasındaki sürüş eğitimi farklılıkları gibi ilginç bulguları derleyen ilk anket olma özelliğini taşıyor.

Goodyearve EFA “Yol Güvenliği Projesi”nin sonuçlarına ilişkin raporu genişleterek,sürüş eğitmenleri için en önemli konuları gündeme taşımayı, güvenli ve sorumlubir sürüş  için genç sürücülerin farkındalığını artıracak yaklaşımlar keşfetmeyi amaçlıyor. Goodyear tavsiyeleri ile siyasetçileri, test uygulamalarına araba bakımının dahil edilmesi ve test süreçlerinin geliştirilmesi için araştırmalar yapılmasına yönelik kanun tasarıları hazırlamaya yönlendirebilir.

Goodyear’ınbu projesi, eğitim ve testte en iyi uygulama olup acemi sürücülerin güvenlisürücüler olması için etkili koçluk tekniklerini kapsıyor. Araştırma ayrıca,sürücü eğitimlerini geliştirecek yeni teknolojiler ve acemi sürücülerin araba bakımıyla ilgili bilgi seviyeleri gibi birçok konuyu ele alıyor.  
Goodyearve EFA bu verileri, Yol Güvenliği Projesi yol haritasını şekillendirmek için kullanmayı amaçlıyor. Goodyear, sürücü okullarıyla daha yoğun işbirliği kurarak,deneyimsiz ve genç sürücüleri yolda daha güvenli olabilmeleri konusunda bilgilendirmenin ve toplumsal farkındalık yaratacak kampanyaların öneminin altını çiziyor.

b8d11e9e767f721e8893996a31c6e096_0.jpg

Foto Galeri Tüm Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR