SEKTÖREL › Goodyear'dan offroad için öneriler!

Goodyear'dan offroad için öneriler!

09 Temmuz 2013 / 16:17 Goodyear arazide yol almanın keyfini artırmak için sürücülere 10 öneri hazırladı

Goodyear'dan offroad için öneriler!
Avrupa’da SUV/4x4 satışları hızla artarken, arazi konusunda deneyimi olmayan kimi sürücüler araçlarını zorlu koşullarda da kullanmayı tercih ediyor. Fakat çoğu sürücünün bozuk asfalt yolların ötesinde bir deneyime sahip olmadığı düşünüldüğünde, araçların zarar görme riski de artıyor. Kötü sürprizlerle karşı karşıya kalmamak ve arazinin keyfini çıkarmak için Goodyear bazı öneriler hazırladı. Bu önerileri şöyle:

1. SUV/4x4’ünüzün becerilerini hafife almayın; el kitabınızı açın ve aracınızın gerçek yol dışı kapasitesi hakkındaki tavsiyeleri okuyun.

2. Tüm SUV/4x4 araçlar yol dışı ağır sürüşe uygun ekipmana sahip değildir. Yani pek çok araç fabrika çıkışında doğru lastiklere sahip olmayabilir.

3. Yol dışı sürüş genelde yavaş bir iştir. Yol dışı durumlarda gaza basma arzunuzu dizginleyin. Hareket sağlanana kadar gaz pedalına hafifçe basarak aracınızın saplanma tehlikesinin önüne geçin.

4. Yoğun çamurlu koşullarda tüm araçlar için geçerli olduğu gibi, zeminin ihtiyaç duyduğundan bir alt vitese geçmek daha yüksek kontrol sağlayabilir, zira bu şekilde güç, lastiklere daha hafif ve düzenli bir biçimde iletilir.

5. Gevşek, çamurlu zemin üzerindeyken fren yapmaktan elinizden geldiğince kaçının. Aniden durmak saplanmanıza ya da kaymanıza neden olur.

6. Engelleri asla küçük görmeyin. Görünüşte küçük engeller dahi en iyi yol dışı araçlarının bile saplanmasına yol açabilir. Tüm araçların aynı alt boşluk seviyesine sahip olmadığını unutmayın. Üzerinden geçmeden önce aracınızdan çıkıp zemini inceleyin. Bu, aracınıza zarar verme riskinizi azaltır.

7. Küçük hendek, tümsek ya da kütüklerin üzerinden, üç tekerleğin dördüncünün geçişine yardımcı olacağı bir açıyla geçin.

8. Lastik sırtlarınızı düzenli olarak kontrol edin. Tıkanmaları hâlinde çekiş gücünün düşeceğini unutmayın.

9. Dik yamaçları tırmanırken maksimum güç ve tutuşu elde etmek için dört lastiğin de yukarı bakacak biçimde yokuşa dümdüz girin.

10. Ana yola tekrar çıkmadan önce lastiklerinizin üzerinde toz ve moloz olmadığından ve doğru lastik basıncında olduklarından emin olun. Yola devam etmeden önce lastiklerinizi küçük aksiliklerin neden olabileceği olası zararlara karşı kontrol edin.

ÇOK OKUNANLAR