MOTORSPORLARI › GTA ve GTAm logoları pilotlara eşlik edecek

GTA ve GTAm logoları pilotlara eşlik edecek

26 Mart 2021 / 18:47 Alfa Romeo F1 takımı pilotlarının yarış kıyafetlerini GTA ve GTAm kısaltmaları süsleyecek

GTA ve GTAm logoları pilotlara eşlik edecek

2021 Formula 1 Dünya Şampiyonası, 28 Mart Pazar günü Bahreyn Grand Prix'si ile başlıyor. Alfa Romeo Şubat ayında Varşova’da tanıtılan yarışçısı C41’in sürücü koltuğunda Fin pilot Kimi Räikkönen ve İtalyan Antonio Giovinazzi ikilisi olacak. İki pilotun yarış kıyafetlerini ise dünya pistlerinde pek çok başarıya imza atan 1965 Giulia Gran Turismo Alleggerita’dan ilham alan bir projeyi temsil etmek üzere GTA ve GTAm kısaltmaları süsleyecek.

346f13e55ebb442957f9fc9705750c21_0.jpg

Alfa Romeo'nun Giulia GTA projesinde Sauber Engineering’in bilgi birikiminden yararlandığı açıklanıyor. Yeni ön tampon, yan marşpiyeler, hava çıkış kanalları, GTA rüzgarlığı ve GTAm rüzgarlığı gibi yüksek aerodinamik etkiye sahip karbon fiber bileşenlerin prototipleme ve geliştirilmesinde Sauber Engineering etkin rol almış.Takımın pilotları Kimi Räikkönen ve Antonia Giovinazzi'nin de Balocco Test Pisti’ndeki sürüşlere katılarak projenin geliştirme aşamasına katkı sunduğu belirtiliyor. 

DNA’sında spor ve yarış olan Alfa Romeo, ilk Formula 1 Grand Prix zaferini 1950’de Silverstone’da kazanmıştı. Nino Farina, Alfa Romeo Gran Premio Tipo 158 “Alfetta” ile zafere ulaşmıştı.

ÇOK OKUNANLAR