SEKTÖREL › Hibrit teknolojili Lexus RX'e ödül

Hibrit teknolojili Lexus RX'e ödül

20 Aralık 2020 / 13:48 Lexus'un RX 450h modeli "En İyi Premium Hibrit Otomobil" ödülüne layık görüldü

Hibrit teknolojili Lexus RX'e ödül

Lexus, yeni bir ödülün daha sahibi oldu. Son olarak İngiltere’nin en önde gelen tüketici araştırmalarından biri olan DrivingElectric  Ödülleri’nde “En İyi Premium Hibrit Otomobil” unvanı markanın RX 450h SUV modeline verildi. Otomobilin özellikle hibrit teknolojisinin getirdiği rafineliği ve sessizliğiyle büyük bir beğeni topladığı açıklanıyor.

Dünyanın ilk lüks hibrit aracı olarak lanse edilen RX, 2004 yılında premium segmenti hibrit teknolojisiyle tanıştırmıştı. RX, “En İyi Premium Hibrit Otomobil” seçilmesinin yanı sıra “En Güvenilir Otomobil”, “En Güvenilir Premium SUV” ve yüksek konforuyla “En Konforlu Koltuklara Sahip Otomobil” gibi birçok unvana da sahip.

1d13086b954ffd7a687a4518cb055d5c_0.jpg

Şu anda dördüncü nesliyle satışa sunulan RX, daha fazla pratiklik sunan yedi kişilik ve her koltuğunda VIP koltuk konforu sunan altı kişilik versiyonlara da sahip. Üç koltuk sırası bulunan bu versiyon RX-L adıyla sunuluyor.

Lexus, 131 bini Avrupa’da olmak üzere global olarak 500 bin adetlik hibrit RX satışı gerçekleştirerek modelin başarısını kanıtladı. RX, Türkiye’de de en çok tercih edilen Lexus modeli olarak öne çıkıyor.

ÇOK OKUNANLAR