LANSMAN › Honda CR-Z Türkiye'de...

Honda CR-Z Türkiye'de...

17 Ağustos 2011 / 02:47 Honda'nın hibrit coupe modeli CR-Z, 55 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu

Honda CR-Z Türkiye'de...
Honda'nın hibrit teknolojili coupe modeli CR-Z Türkiye'de. Ülkemizde 55 bin TL'lik baz fiyatla sunulan CR-Z, dünyanın ilk 6-ileri manuel şanzımanlı hibrit otomobili olma özelliğine sahip. 2+2 kişilik CR-Z, tasarım olaraksa 90'ların başındaki CR-X modelinden ilham alıyor.

Otomobilde 1.5 litrelik i-VTEC benzinli motor ile Honda IMA paralel hibrit sistemi birarada çalışıyor. 124 bg güç ve 174 Nm maksimum tork üreten hibrit sistem sayesinde CR-Z'in 5.1 lt/100 km'lik bir tüketime ve 117 g/km'lik emisyon değerine imza attığı belirtiliyor. Direksiyon tepkilerini, gaz pedalı hassasiyetini ve IMA desteğini sürücünün ihtiyaçlarına göre ayarlayan 3 modlu bir sürüş sistemine sahip olan CR-Z'in son derece sportif ve keyifli bir sürüşe sahip olduğu açıklanıyor. 

CR-Z ülkemizde Sport ve GT adında iki farklı donanım paketiyle sunuluyor. 55 bin TL'lik baz versiyonunda; 3 modlu sürüş sistemi, VSA, Engine Start/Stop düğmesi, LED gündüz farları, Yokuş Kalkış Desteği, USB girişi ve karartılmış arka camlar gibi özellikler barındıran otomobilin 59 bin 850 TL'lik GT paketiyse çok daha zengin bir ekipman listesi sunuyor. CR-Z'in sedefli beyaz, siyah, turkuaz ve gümüş renk seçenekleri bulunuyor.

Hideto Yamasaki: “Eşsiz bir otomobil”
CR–Z için gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Honda Türkiye Genel Müdürü Hideto Yamasaki “Honda’nın ekonomik modeli CR-Z, sportif tasarımlı bir hibrit otomobil üretmek ve sürüş keyfini ön plana çıkarmak amacıyla tasarlandı. Biri tasarım çalışmasından, diğeri ise hibrit coupe gereksiniminden doğan bu iki fikir, mevcut benzin-elektrik araç anlayışını değiştirecek eşsiz bir otomobil yaratmak üzere birleştirildi. Yakıt tasarruflu, düşük emisyonlu paralel hibrit sistemi ilk kez, hassas ve sürücü odaklı, 6 vitesli manüel şanzımanla birleştirildi. Bu ancak Honda’nın IMA paralel hibrit sisteminin esnekliği sayesinde gerçekleştirilebiliyor”dedi. Yamasaki ayrıca 1.5 litrelik 4 silindirli motorla tamamlanan manuel şanzımanın, CR-Z’in en önemli özelliklerinden bir olduğunu ve bunun Avrupa için de yeni bir teknoloji olduğunu belirtti.

Honda’nın Japonya’da yaşanan deprem sonrasında yaşadığı gelişmeler hakkında da bilgi veren Yamasaki, “Deprem sonrası Honda olarak gerek Japonya’da gerekse dünyanın diğer yerlerindeki üretim merkezlerimizde gerekli tedbirleri zamanında alarak çok fazla bir sıkıntı çekmedik. Honda Türkiye de önlemlerini zamanında uygulamaya koydu. Üretimi ilk başta bir miktar kıssak da yavaş yavaş normale dönüyoruz. Önümüzdeki aydan itibaren Türkiye’deki fabrikamız normal üretime tamamen dönmüş olacak. Gücü her geçen gün artan Honda, yeni ve rekabetçi ürünleriyle otomobil severlerin dostu olmaya devam edecek.” diye konuştu.

ÇOK OKUNANLAR