YENİ MODELLER › Honda elektriğe yatırım yapıyor

Honda elektriğe yatırım yapıyor

06 Mart 2019 / 23:19 'Honda e Prototype' adındaki şehir içi elektrikli otomobilini tanıtan Honda elektriğe odaklanıyor

Honda elektriğe yatırım yapıyor

Honda 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda hem ‘Honda e Prototype’ adındaki elektrikli şehir içi otomobilini hem de Avrupa pazarına yönelik planlarını açıkladı. Elektrikli araçlar konusundaki hedeflerini hızlandırdığını duyuran Japon marka, 2025 yılına kadar Avrupa pazarındaki tüm modellerinde tamamında elektrikli güç ve aktarma organlarına geçmeyi hedefliyor. Honda ayrıca Avrupa'daki elektrikli araç kullanıcıları ve servisleri için kapsamlı bir çözüm sunan enerji yönetimi ürünleri ve hizmetleri geliştirmeyi de hedefliyor.

e27d30844db17afbc5a7701e96a5e0a7_1.jpg

Honda’nın Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda sergilediği yeni şehir içi elektrikli aracı ‘Honda e Prototype’, 2017 yılında tanıtılan ve yüksek beğeni toplayan Urban EV Concept çalışmasından geliştirildi. Honda’nın Avrupa bölgesi “Electric Vision” stratejisinin önemli bir parçasını oluşturan bu otomobilin modern yaşam tarzının gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlandığı açıklanıyor.  

e27d30844db17afbc5a7701e96a5e0a7_2.jpg

Honda e Prototype’ın tasarımı düzgün ve pürüzsüz yüzeylerden oluşuyor. Otomobilde panoramik bir ön cama yer verilmiş. Aerodinamik performansı daha da artıracak şekilde konumlandırılan A sütunları, sessiz ve dingin bir sürüş sağlamak için camla aynı geometriye sahip. Gömme kapı kolları ve geleneksel yan dikiz aynalarının yerini alan kompakt kameralar da aracın aerodinamik verimliliğine katkı sağlıyor.

e27d30844db17afbc5a7701e96a5e0a7_0.jpg

Honda’nın özel bir elektrikli araç platformu üzerine geliştirdiği otomobilin teknik detayları henüz paylaşılmış değil. Ancak ‘Honda e Prototype’ın tam şarj ile 200 km’ye kadar menzil sunduğu ve ‘hızlı şarj’ fonksiyonu sayesinde bataryalarının yüzde 80’lik bölümünü sadece 30 dakikada şarj edebildiği açıklanıypr. Honda’nın geçmişteki modellerini hatırlatan retro bir tasarım çizgisine sahip olan otomobilin elektrikli motoru arka aksta konumlandırılmış. Bu yazın başlarında resmi ön sipariş süreci başlayacak olan ‘Honda e Prototype’ için şimdiden 15 bin adetlik ön talep alındığı açıklanıyor.

e27d30844db17afbc5a7701e96a5e0a7_3.jpg

HONDA AVRUPA’DAN ENERJİ YÖNETİMİNE YATIRIM

Honda, Cenevre Otomobil Fuarı’nda Avrupa’ya yönelik enerji yönetimi çözümleriyle ilgili planlarının ilk ayrıntılarını da paylaştı. Honda, Avrupa'daki elektrikli araç müşterilerine ve servislerine yönelik kapsamlı bir çözüm sunan enerji yönetimi ürünleri ve hizmetleri geliştirmeyi hedefliyor. Honda, ‘Honda e Prototype’ gibi bataryalı elektrikli araçlarla uyumlu çok yönlü Honda Power Manager teknolojisini daha da geliştirmek için EVTEC ile birlikte çalıştığını ve gelecek yıllarda ticarileştirmeyi planladığını bildirdi. Honda ayrıca iki ortakla bir anlaşma yaptığını da açıkladı. Bunlardan biri, müşterilerin elektrikli araç bataryalarının kontrol ve kapasitelerini paylaşma olanağı sağlayan, kaynak birleştirici teknolojisinde uzmanlaşmış bir şirket olan Moixa; diğeri ise kentsel alanlarda sokak içi şarj gibi yenilikçi çözümler de dahil olmak üzere önde gelen şarj çözümleri tedarikçisi Ubitricity.Şirket bir sonraki adım olarak Londra, İngiltere ve Offenbach, Almanya’da teknolojileri için fizibilite çalışmaları yapacak. Gelişmelerin bu yılın sonunda duyurulması bekleniyor.

ÇOK OKUNANLAR