SEKTÖREL › Honda ve GM'den elektrikli işbirliği

Honda ve GM'den elektrikli işbirliği

04 Nisan 2020 / 01:52 General Motors'un tescilli Ultium pilleri kullanılarak iki yeni elektrikli Honda üretilecek

Honda ve GM'den elektrikli işbirliği

Honda ve General Motors (GM), iki yeni elektrikli otomobili birlikte geliştirmek için anlaşma imzaladı. Honda’nın "Elektrikli Vizyon" stratejisi kapsamında geliştirilecek olan bu otomobillerde GM'in tescilli Ultium pilleri kullanılacak. Geliştirilmeye başlandığı açıklanan yeni elektrikli araçların iç mekan ve dış tasarımları Honda imzasını taşıyacak. Otomobillerin ayrıca Honda’nın karakteristik sürüş özelliklerine sahip olacağı açıklanıyor. Bu işbirliği ile üretilecek Honda logolu elektrikli araçlar için her iki şirketin de otomotiv alanındaki uzmanlıkları birleşecek. 

Araçların üretimi Amerika’daki General Motors tesislerinde gerçekleşecek. Honda’nın bu yeni elektrikli otomobillerini Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada pazarlarında 2024 yılında satışa sunması planlanıyor.  

Üretimdeki işbirliğine ek olarak Honda, GM’nin OnStar güvenlik hizmetini de, yeni üretilecek elektrikli araçlara HondaLink ile entegre olacak şekilde ekleyecek. Ayrıca Honda, GM’in eller serbest (hands free) ileri seviye sürücü destek teknolojisini de kullanmayı planlıyor. Honda, 2018 yılında GM’in pil modülü geliştirme çalışmalarına katılmıştı. 

ÇOK OKUNANLAR