SEKTÖREL › Honda'dan 1.6 litrelik dizel motor müjdesi

Honda'dan 1.6 litrelik dizel motor müjdesi

06 Aralık 2011 / 23:24 Ajansotomobil olarak kısa bir süre önce duyurduğumuz Honda'nın 1.6 litrelik dizel motoruyla ilgili resmi açıklama da geldi

Honda'dan 1.6 litrelik dizel motor müjdesi
Tokyo Otomobil Fuarı'nın açılışı sırasında Honda standında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan, Honda Motor Company CEO’su Takanobu Ito, Honda’nın tüm araçları için geliştirmeye başladığı yeni motorlarının müjdesini verdi. Ito, ‘Earth Dreams Technology’ adı verilen yeni motorların Honda sevenlerin beklediği performansı, düşük emisyon değerleriyle sunacağının ve tüm Honda modellerinde kullanılacağının bilgisini verdi.  

Honda’nın ‘Earth Dreams Technology’ adı verilen yeni motor serisinin ilk ürünü, Avrupa ve Türkiye pazarı için oldukça büyük bir öneme sahip olan 1.6 dizel motor olacak. Önümüzdeki yıl satışa sunulması planlanan motorun, teknik özellikleri ile sınıfının en ekonomik ve en performanslı dizel motoru olacağı iddia ediliyor.

Kendi sınıfındaki motorlar arasında en hafif yapıya sahip olan yeni 1.596 cc’lik dizel motorun, 4000 d/d’de 120 beygir güç üretirken 100 g/km’lik CO2 emisyonuyla da performans ile çevrecilik arasında çok iyi bir denge sağladığı açıklanıyor. Ayrıca 2000 d/d’de 300 Nm tork değeri ile de tüm Honda modellerine mükemmel bir kullanışlılık sağlayacağı söylenmekte. Verilen bilgiye göre öncelikle Civic HB modeli ile piyasaya çıkacak olan yeni dizel motor, 2012’den itibaren başka Honda modellerinde de yer almaya başlayacak.

ÇOK OKUNANLAR