SEKTÖREL › Honda'dan elektrik atılımı

Honda'dan elektrik atılımı

05 Mart 2020 / 00:41 Honda, elektrikli araçları ve enerji yönetim hizmetleri için e:TECHNOLOGY markasını yarattı

Honda'dan elektrik atılımı

Tüm ürün gamının 2022 yılına kadar elektrikli olmasını hedefleyen Honda, e:TECHNOLOGY markasını duyurdu. Honda, tüm elektrikli araç modellerini ve enerji yönetim hizmetlerini bu yeni markada bir araya toplayacak.

Honda, tüm yeni modellerinde yer alacak olan gelişmiş bağlanabilirlik teknolojilerini de duyurdu. My Honda+ uygulaması ve Honda Kişisel Asistan'ı ile donatılan Honda e, yeni Jazz ve Jazz Crosstar bu uygulamanın ilk örneklerini oluşturuyor. Günümüz tüketicisinin, otomobillerinin hayatlarıyla bağlantı kurmasını beklediğini söyleyen Honda Motor Europe Kıdemli Başkan Yardımcısı Tom Gardner “Honda, geliştirmiş olduğu Honda Personal Assistant ve My Honda+ gibi yeni nesil çözümlerle kullanıcıların beklentilerini en iyi şekilde karşılıyor.” dedi. 

f04791485f53323dbab2f9c50736d7eb_0.jpg

Markanın lanse ettiği yeni modellerinden biri olan yeni Honda Jazz ve bu otomobilin SUV esintileri taşıyan Crosstar versiyonu standart olarak gelişmiş e:HEV iki motorlu hibrit güç-aktarma teknolojisi ile yollara çıkacak. Honda'nın e:HEV logosunu taşıyacak olan yeni Jazz, sınıfında lider iç konfor ve kullanışlılık özelliklerini tamamlamak üzere üstün performans ve ileri seviyede verimliliğin benzersiz bir karışımını sunmak üzere tasarlanmış. Jazz için geliştirilen e:HEV sistemindkie iki adet elektromotor 1.5-litrelik DOHC i-VTEC benzinli motoru destekliyor. Güç sabit vitesli bir şanzıman üzerinden yola aktarılırken elektromotorlar lityum-iyon bataryalar tarafından besleniyor. Toplam 109 bg (80 kW) güç sayesinde Jazz e:HEV sadece 9.4 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşabiliyor ve 175 km/s maksimum hız yapabiliyor. Hibrit sistem standart versiyonda 102 gr/km (WLTP) CO2 emisyon ile 4,5 lt/100 km (WLTP) tüketim, Crosstar versiyonunda ise 110 gr/km (WLTP) CO2 emisyon ve 4,8 lt/100 km (WLTP) tüketim değerlerine imza atıyor.

f04791485f53323dbab2f9c50736d7eb_1.jpg

"Honda e" 2020 yazından itibaren Avrupa yollarında olacak

Honda e LED aydınlatma birimleri ile görsel olarak modern teknolojiye dikkat çekiyor. Köşelere yerleştirilen tekerlekler sayesinde kompakt boyutlardan beklenmeyen bir iç mekân genişliği sunan otomobil, kabuğunun altında barındırdığı teknolojiyle de geleceğin kentsel ulaşımına modern bir çözüm sunuyor. Yeni elektrikli araçlara özel platform birçok avantajı beraberinde getiriyor. Sadece 4.3 metrelik dönüş yarıçapı sunan otomobil ayrıca ön ve arka aksında eşit ağırlık taşıyor. Honda’nın gelişmiş elektrikli araç teknolojileri 35,5 kWh kapasiteli bataryayla menzili 222 km (WLTP) olarak açıklanırken, hızlı şarj özelliği sayesinde sadece ise 30 dakikada yüzde 80 şarj imkanı sunuluyor.

ÇOK OKUNANLAR