LANSMAN › Honda'dan yeni bir hibrit SUV

Honda'dan yeni bir hibrit SUV

23 Eylül 2023 / 14:10 Honda, 2.0 litrelik tam hibrit motora sahip olan ZR-V e:HEV modelini zengin donanımla satışa sundu

Honda'dan yeni bir hibrit SUV

Hibrit ürün gamını genişleten Honda, model gamında HR-V’nin üzerinde konumlanan yeni hibrit SUV modeli ZR-V’yi Avrupa ile eş zamanlı olarak ülkemizde de satışa sundu. 2.0 litrelik verimli bir hibrit sisteme sahip olan ZR-V, Türkiye pazarına 2.625.000 TL’lik fiyat etiketiyle giriş yaptı. Yakıt tüketimi açısından zamanın ruhuna uygun hibrit motor, kırmızı ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneği ve Advance donanım paketiyle zengin bir ekipman listesi sunan ZR-V’nin D-SUV segmentinde rekabet edeceği açıklanıyor.

1be4bc8e9b71215630bbbfccd1cb2cd0_1.jpg

ZR-V e:HEV’in gövdesi şık ve yalın bir forma sahip. Dikey çıtalı parlak siyah ön ızgara, parlak siyah çamurluk kaplamaları, geniş arka tasarımı, standart olarak sunulan 18 inçlik jantları ve çift egzoz çıkışıyla sportif ve güçlü bir görünüm sunan otomobil, ayrıca tampon kenarındaki kanallar ve hava akımını optimize eden bagaj spoyleriyle aerodinamik bir gövde yapısına da sahip. ZR-V, fotoğraflarda göründüğünden daha büyük bir otomobil. Markanın diğer SUV modeli HR-V'den 228 mm daha uzun, 50 mm daha geniş ve 38 mm daha yüksek bir gövdeye sahip. Ayrıca dingil mesafesinde de 47 mm’lik bir fark bulunuyor. 

1be4bc8e9b71215630bbbfccd1cb2cd0_2.jpg

ZR-V’nin kabini de boyutlarıyla doğru orantılı olarak geniş ve konforlu. Arka koltukta iyi bir diz mesafesi sunan otomobilin ön bölümünde de ferah bir ortam bulunuyor. Elektrikli bagaj kapağını standart olarak sunan ZR-V, zemin altı depolama alanıyla birlikte 380 litrelik hacim sunan bagajı ise segment ortalamasının biraz gerisinde kalıyor. 

1be4bc8e9b71215630bbbfccd1cb2cd0_3.jpg

Kapı gövdesine monte edilen yan aynaları ve yüksek sürüş pozisyonuyla sorunsuz görüş açıları sunan ZR-V’nin kabini ergonomi ve malzeme kalitesi açısından da başarılı. İçerideki plastik kalitesi oldukça iyi, ayrıca en fazla temas edilen yüzeylerde yumuşak dokulu kaliteli materyaller kullanılmış. Standart olarak sunulan deri döşeme de kabindeki kalite hissiyatını oldukça yükseltiyor. 

1be4bc8e9b71215630bbbfccd1cb2cd0_4.jpg

ZR-V’nin ön konsol tasarımı, Honda’nın diğer yeni nesil modellerinden aşina olduğumu çizgiler barındırıyor. Örneğin; ön konsoldaki petek desenli bölüm yeni Civic’i hatırlatıyor. Ayrıca 10,2 inçlik dijital gösterge ve 9 inçlik multimedya ünitesi de tanıdık. ZR-V’nin ön camına yansıyan 6 inçlik head-up display ise şimdilik ZR-V’ye özgü bir detay. Android Auto ve kablosuz Apple CarPlay ile uyumlu bilgi eğlence sistemiyle sunulan ZR-V’de üç tanesi USB-C olmak üzere toplam 4 adet USB girişi ve kablosuz akıllı telefon şarjı yer alıyor. Otomobilde ayrıca kaliteli bir müzik deneyimi sunan 12 hoparlörlü BOSE ses sistemi de standart olarak sunuluyor. 

d5731536783e028282e79fc35570942d_1.jpg

Kabinin ön bölümünde, ön koltukların arasında bulunan bölünmüş katmanlı orta konsol ZR-V'ye özel olarak geliştirilmiş. Bu konsolda vites düğmeleri, sürüş modu kumandası ve park freni düğmesi yer alıyor. Direksiyon simidinin gerisinde ise e:HEV'in rejeneratif fren yoğunluğunu kontrol eden metal kulakçıklar bulunuyor. 

1be4bc8e9b71215630bbbfccd1cb2cd0_0.jpg

Şimdiye kadar saydığımız tüm özellikler ZR-V’de standart olarak sunuluyor. Tüm bunlara ek olarak; ısıtmalı ön ve arka koltuklar, ısıtmalı direksiyon, elektrikli ön koltuklar ve Honda Sensing güvenlik ve sürüş destek teknolojileri de ZR-V’de standart. i-SRS teknolojisini içeren 10 hava yastığına sahip olan ZR-V’deki geniş güvenlik teknolojileri arasında; Çarpışma Hafifletici Fren Sistemi, Şerit Takip Uyarı Sistemi ile entegre olarak Şeritte Tutma Asistanı, Çarpışma Hafifletici Gaz Kontrolü, Düşük Hız Fren Kontrolü, Aktif Uzun Far Kontrol Sistemi, Akıllı Dönüş Aydınlatması, dur-kalk özelliğine sahip Uyarlanabilir Hız Sabitleyici, Akıllı Hız Limitleyici, Trafikte Sürüş Asistanı ve Trafik İşareti Tanıma Sistemi, Viraj Dönüş Asistanı ve Yorgunluk Uyarı Sistemi gibi özellikler bulunuyor. 

d5731536783e028282e79fc35570942d_0.jpg

Honda’nın uzun yıllara dayanan bir hibrit geçmişi bulunuyor. ZR-V de markanın son nesil e:HEV hibrit teknolojisiyle yüksek verimlilik ve düşük tüketim vaat ediyor. Yenilenen hibrit güç-aktarma sistemi; 2.0 litrelik dört silindirli Atkinson çevrimli benzinli motor, iki adet kompakt elektrikli motor ve yüksek güç yoğunluğuna sahip lityum iyon bataryadan oluşuyor. Honda ZR-V’deki benzinli motor 143 beygir gücü ve 186 Nm maksimum tork üretirken, elektrik motoru ise 184 beygir gücü ve 315 Nm tork değerleriyle dikkat çekiyor. 0-100 km/s hızlanmasını 8 saniyede tamamlayarak iyi bir performans ortaya koyan ZR-V e:HEV, canlı gaz tepkisine ve kısa hızlanma süresine rağmen 5.8 lt/100 km (WLTP) olarak açıklanan ortalama yakıt tüketimiyle yüksek bir verimlilğe sahip. Tıpkı HR-V’de olduğu gibi, elektrikli sürüşün yoğun gerçekleştiği şehir içinde daha da ekonomik bir karaktere bürünen ZR-V’nin tüketimini 100 km’de 5 litrenin altına düşürmek de mümkün. Bu da akaryakıt fiyatlarının bütçe zorlayan bir noktaya ulaştığı günümüz şartları için oldukça önemli bir başarı.

d5731536783e028282e79fc35570942d_2.jpg

ZR-V e:HEV’deki hibrit sistem sürücünün herhangi bir müdahalesi olmadan elektrikli, hibrit ve benzinli sürüş arasında geçiş yapıyor. İlk kalkışını elektrikli motoruyla gerçekleştiren ZR-V, daha yoğun hızlanma gerektiğinde ise hibrit sürüşe geçiyor. Otoyol gibi sürekli yüksek hızlı seyir gereken yolculuklarda ise sistem içten yanmalı motoru kullanarak yoluna benzinli sürüş ile devam ediyor. Tüm sürüş tiplerinde, verimliliği artırmak için rejeneratif frenle yavaşlama enerjisi geri kazanılıyor. Bu sayede batarya hızlı bir şekilde şarj edilebiliyor. Kullanıcılar ayrıca Normal, Spor, Eko ve yeni eklenen Kar modu olmak üzere sürüş modları arasında seçim yapabiliyor. Rahat ve konforlu bir sürüşe sunan ZR-V, aynı zamanda çevik bir yapıya da sahip. Otomobil, çok noktadan bağlantılı bağımsız arka aks yapısı sayesinde dengeli bir sürüş ve aynı zamanda başarılı bir süspansiyon konforu sunuyor. Düşük ve orta hızlarda sessizce ilerleyen ZR-V’nin yüksek hızlardaki ses düzeyi de HR-V’den ve Toyota’nın güncel hibrit modellerinden daha düşük.

d5731536783e028282e79fc35570942d_3.jpg

“EN VERİMLİ HİBRİT TEKNOLOJİSİNİ SUNMA HEDEFİNİ TAŞIYORUZ”
Satoru Yamada �" Honda Türkiye Başkanı

Honda Türkiye’nin SUV gövde tipinde ürün gamını genişlettiğini söyleyen Honda Türkiye Başkanı Satoru Yamada, “Türkiye’de şu an yükselen trend olan SUV modellerinde 3 ayrı ürün ile farklı ihtiyaçlara yönelik seçenek sunabiliyoruz. Ayrıca elektrifikasyon stratejimiz kapsamında hibrit model sayımızı artırmaya da devam ediyoruz. Yeni hibrit modelimiz olan ZR-V, uzun yıllardır Honda mühendislerinin geliştirdiği motor teknolojisinin en güncel versiyonu” açıklamasını yaptı. Türkiye’de ilk hibrit aracı satışa sunan markanın Honda olduğunu hatırlatan Başkan Satoru Yamada, “Tüketici beklentilerini ve gelişen teknolojileri yakından takip ediyoruz. Bu kapsamda da en verimli hibrit teknolojisini sunma hedefini taşıyoruz. En iyisi olduğuna inandığımız, tüketici karşısına çıkardığımız Honda hibrit teknolojisini temsil eden, e:HEV logolu ürünlerimiz Jazz ve HR-V’den sonra ZR-V’nin de sürüş dinamikleri, keyifli yolculuk hissi ve yakıt ekonomisi ile segmentinde fark yaratacağına inanıyoruz. ZR-V, şu an SUV ailemizde bulunan HR-V ve CR-V’nin tam ortasında konumlanıyor” şeklinde konuştu. 

 

 

ÇOK OKUNANLAR