SEKTÖREL › Honda'nın Türkiye'de yeni modeli üretilebilir...

Honda'nın Türkiye'de yeni modeli üretilebilir...

28 Kasım 2013 / 13:30 Honda, Türkiye'deki 50 bin adetlik üretim kapasitesinin sadece 15 bin adetlik kısmını kullandığını, geri kalan kullanılabilir kapasite için yeni model üretmeyi planladıklarını açıkladı.

Honda'nın Türkiye'de yeni modeli üretilebilir...

Honda Türkiye Başkanı Hideto Yamasaki, Türkiye'de ürettikleri Civic Sedan ile 50 bin adetlik üretim kapasitesini dolduramadıklarını belirterek, "15 bin adet Civic Sedan üretiyoruz. Yaklaşık 35 bin adetlik kapasite geriye kalıyor. Bu bağlamda yeni model üzerinde çalışmayı düşünüyoruz" dedi.

Yamasaki, 2015 yılında yeniden başlayacakları Formula 1'in, gerçek Honda ve Honda mühendisliğinin doğuşunu simgelediğine işaret ederek, "Önümüzdeki dönemde Türkiye'de de satışa sunacağımız NSX ve Type R modelleri, Honda'nın sportif, yenilikçi ve eğlenceli yanını pekiştirmiş olacaklar" dedi.

2012 yılı itibarı ile dünya genelinde 25 milyon Honda müşterisine ulaştıklarını ve bugün rekor sayılabilecek yıllık 3,8 milyon yeni müşteri sayılarını 2017 yılı sonunda yıllık 6 milyon satışa ulaştırmayı hedeflediklerini bildiren Yamasaki,"Küçük dizel motorumuzla Avrupa'da önemli bir başarı hedefliyoruz ve 'Earth Dreams Technology' motorlarımızın ilki olan 1.6 i-DTEC sayesinde Türkiye'deki müşterilerimizi sınıf lideri performans ve düşük tüketimle buluşturuyoruz. CR-V dizel modelimizin sadece 4,5 litre olan 100 kilometredeki tüketimiyle Türkiye'de büyüyen SUV pazarında güçlü bir konuma yerleşeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Yamasaki, Honda'nın Türkiye'de ikinci bir model üretip üretmeyeceğine ilişkin soruya şu karşılığı verdi:

"Türkiye'de ürettiğimiz Civic Sedan ile 50 bin adetlik üretim kapasitemizi dolduramıyoruz. 15 bin adet Civic Sedan üretiyoruz. Yaklaşık 35 bin adetlik kapasite geriye kalıyor. Bu bağlamda yeni model üzerinde çalışmayı düşünüyoruz. Honda olarak C segmentinde ilerliyoruz. Ama kapasiteyi doldurabilmek için B Sedan üretmeyi düşünebiliriz. Şu an itibari ile tüm olanakları değerlendiriyoruz. Hangisinde daha fazla kâr edeceğimiz konusunda çalışmalarımız devam ediyor."

ÇOK OKUNANLAR