SEKTÖREL › Hyundai IONIQ 5, "Avrupa'da Yılın Otomobili" finalistleri arasında

Hyundai IONIQ 5, "Avrupa'da Yılın Otomobili" finalistleri arasında

13 Aralık 2021 / 22:57 IONIQ 5, Avrupa'da Yılın Otomobili 2022'nin 7 finalist otomobili arasına girmeyi başardı

Hyundai IONIQ 5,

Hyundai’nin elektrikli alt markası IONIQ'in “5” adı verilen modeli "Avrupa’da Yılın Otomobili" ödülü için finale kalan 7 otomobil arasındaki yerini aldı. Tamamen elektrikli bir otomobil olan IONIQ 5, COTY 2022 için aday gösterilen 39 yeni model arasından seçildi. IONIQ 5 "Yılın Otomobili" unvanı için; Cupra Born, Ford Mustang Mach-E, Kia EV6, Renault Mégane E-Tech, Peugeot 308 ve Škoda Enyaq iV ile kapışacak.

Satışa sunulmasından sadece altı ay sonra Almanya’da "Yılın Otomobili" seçilen IONIQ 5, bu başarısını Avustralya’da da devam ettirerek "Yılın Elektrikli Otomobili" ve genel kategoride "Yılın Otomobili" ödüllerine layık görüldü.

Önümüzdeki yıl Türkiye’de satışa sunulması planlanan IONIQ 5, Hyundai Motor Grubu'nun elektrikli modeller için geliştirdiği Elektrikli Global Modüler Platform (E-GMP) üzerine inşa edilmiş. Kullanıcılar IONIQ 5’i 58 kWh veya 72,6 kWh olmak üzere iki farklı seçenekle tercih edebilecek. Yenilikçi otomobil, dört tekerlekten çekişli veya arkadan itişli olmak üzere iki farklı çekiş sistemine sahip. WLTP'ye göre arkadan itişli 72,6 kWh'lik versiyon, tek bir şarjla maksimum 481 kilometre sürüş menziline sahip. IONIQ 5, performansı ve ultra hızlı şarj sunmasıyla da öne çıkıyor. 

Araç, 800V şarj teknolojisi sayesinde DC şarj istasyonlarında sadece 18 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e kadar şarj edilebiliyor. Ayrıca, sürüş sırasında veya park halindeyken dizüstü bilgisayarlar veya e-scooter'lar gibi herhangi bir elektronik cihaza güç sağlamak ve şarj etmek için Araç Yükleme (V2L) teknolojisi kullanılabiliyor.

ÇOK OKUNANLAR