LANSMAN › Hyundai KONA satışa sunuldu...

Hyundai KONA satışa sunuldu...

14 Mayıs 2018 / 13:01 Hyunda'nin yepyeni modeli KONAı 99.900 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de...

Hyundai KONA satışa sunuldu...

Uzun yıllardır yollarda olan Santa Fe ve Tucson modelleriyle SUV segmentinde ciddi bir deneyime sahip olan Hyundai, kompakt özellikleri ve pratik yapısıyla ön plana çıkan yepyeni B-SUV modeli KONA’yı da ürün gamına ekledi. Tamamen elektrikli bir versiyonu da bulunan KONA, çoklu ön far grubu gibi detaylarıyla cesur ve fütüristik bir tasarıma, premium özelliklere ve en son güvenlik teknolojilerine sahip. Hyundai KONA, tanıtılmasının üzerinden çok geçmemesine rağmen birçok ülkede Yılın Tasarımı ödülünü kazandı. Hyundai’nin yeni SUV modeli ayrıca, Euro Ncap çarpışma testlerinden de beş yıldız almayı başarmış bir otomobil.

048a9800ac783e5ce57eb6cb2056edec_0.jpg

Hyundai KONA, 4.165 mm uzunluğunda, 1.800 mm genişliğinde ve 1.565 mm yüksekliğinde (tavan barları dahil) bir gövde sunuyor. Kaslı görüntüsünü 18 inçlik jantlarla destekleyen KONA'nın siyah renk tavanı ve 9 farklı dış renk seçeneği bulunuyor. İç mekandaysa zarif ve kaliteli bir his veren gösterge paneli dikkat çekmekte.

Hyundai KONA 1.0 ve 1.6 litrelik iki farklı T-GDI turbo benzinli motor seçeneğiyle sunuluyor. 120 beygir gücündeki 1.0 litrelik T-GDI motor 6-ileri manuel şanzımanla sunulurken, gamın hızlı versiyonu olan 177 beygirlik güçlü 1.6 litre T-GDI ise 7-ileri DCT şanzımanla kombine ediliyor. Hyundai'nin kendi geliştirdiği 7 ileri çift kavramalı (7DCT) şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi sadece yüksek güçlü 1.6-litre T-GDI versiyonda satışa sunuluyor. 1-litrelik seçenek ise sadece önden çekişli aktarmayla alınabiliyor.

048a9800ac783e5ce57eb6cb2056edec_2.jpg

Hyundai KONA, Türkiye’de 3 farklı donanım seviyesiyle satışa sunuluyor. Modelin giriş seviyesi olan 1.0 litre 120 beygirlik T-GDI motor, sadece Style donanım seviyesiyle ve 99.900 TL’lik fiyat etiketiyle alınabiliyor. 130.000 TL’lik baz fiyat etiketi taşıyan Elite donanım seviyesi ise 1.6 T-GDI motorla birlikte sunulmakta. Güçlü motor seçeneği ayrıca güvenlik donanımlarıyla daha da zenginleştirilen Elite Smart versiyonuyla da alınabiliyor. Bu versiyonda 139.000 TL’lik fiyat etiketi taşıyan KONA’da çift renk kombinasyonu ise 1.200 TL’lik bedelle sunuluyor.

Hyundai, ilk kez küçük bir segmentte üst düzey konfor vaat eden göz hizası göstergesi (head-up ekranı) donanım listesine dahil ediyor. KONA'nın yeni ekran görüntüsü ve sürüş bilgileri direkt olarak sürücünün görüş hattına yansıtılıyor. Sınıfının üstünde bir parlaklık değeri sunan bu ekran sekiz inç boyutunda. KONA, isteğe bağlı sekiz inçlik bilgi-eğlence sistemiyle de destekleniyor. KONA'daki bir diğer ilgi çekici özellik ise Display Audio. Araç içindekiler, akıllı telefonlarının içeriğini Apple CarPlay ve Android Auto aracılığıyla sistemin ekranına aktarabiliyor. Bu özellik sayesinde telefonun dahili navigasyon özellikleri kullanılıp telefon görüşmeleri yapılabiliyor, mesajlar dikte edilebiliyor veya en sevilen müzikler çalınabiliyor. Ayrıca kablosuz şarj özelliğiyle de akıllı telefonlar için son derece pratik bir kullanım imkanı sunuluyor.

048a9800ac783e5ce57eb6cb2056edec_1.jpg

Türkiye’deki Satış Hedefi 3000 adet

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, KONA’nın Türkiye’deki satış hedefinin 3000 adet olduğunu vurgularken, ‘KONA’nın aynı zamanda en çok tercih edilen ve arzulanan bir SUV modeli olmasını ümit ediyoruz’ dedi. Göker ayrıca, “KONA, adını Hawaii’deki Kona Adası’ndan alıyor ve yerel dildeki anlamı Rüzgaraltı demek. Biz de KONA ile birlikte rüzgarı arkamıza almak ve satışlarımızla paralel özellikle SUV segmentindeki pazar payımızı artırmak istiyoruz. Bu doğrultuda, Hyundai olarak Türk tüketicisine 7 Yıl veya 80.000 km’ye kadar çeşitli garanti seçenekleri ve uygun ödeme koşullarına sahip satın alma opsiyonları sunuyoruz” dedi.

ÇOK OKUNANLAR