SEKTÖREL › Hyundai, otonom sürüşe odaklanıyor

Hyundai, otonom sürüşe odaklanıyor

09 Ocak 2018 / 01:16 Hyundai, otonom araç teknolojileri geliştiren Amerikalı Aurora firması ile işbirliği yapıyor...

Hyundai, otonom sürüşe odaklanıyor

Hyundai, kendi kendine gidebilen sürücüsüz (otonom) araç teknolojilerinin gelişimini yapan Amerikalı firma Aurora ile 2021 yılında otonom araçları piyasaya sürmek üzerine anlaşmaya vardı. Bu ortaklık sayesinde Aurora’nın geliştirdiği kendi kendine gidebilen otomobil teknolojisi Hyundai’nin araçlarına adapte edilecek. Öncelikle özel geliştirilen modellerin belirli şehirlerde test programları yapılacak. Uzun vadede ise kendi kendine gidebilen araçların dünya çapında yollara çıkması için çalışmalar sürdürülecek.

Bu ortaklıkla birlikte projenin ilk aşamasında otomatikleştirilmiş ve otonom sürüş için devam eden donanım ve yazılımların gelişimine, ek olarak da Seviye 4 otonom sürüş için gereken veri hizmetlerinin iyileştirilmesine odaklanılacak. SAE tarafından tanımı yapılan Seviye 4 mertebesindeki otonom araçlar, herhangi bir insan müdahalesine gereksinim duymadan çevredeki durumları ölçerek kendi kendine ilerleyebiliyor. Ortaklığın amacı, bu tip otonom sürüşü en hızlı, en geniş ve en güvenli şekilde mümkün olan her yere yaymak olacak.

Hyundai’nin Başkan Yardımcısı Dr. Woong Chul Yung konuyla ilgili şunları söylüyor: “Geleceğin taşıma şeklinin otonomda olduğunu biliyoruz ve otonom sürüş teknolojisinin güvenli ve ölçülebilir seviyede yaygınlaşmasını hızlandırmak için gerçek dünya koşullarında yeterliliğinin ispatlanması gerekiyor. En yeni güvenlik ekipmanlarının kullanıldığı son teknolojiye sahip araçlarımıza Aurora’nın otonom teknolojisini uygulayarak Seviye 4 araçları piyasaya süren ilk marka olacağız”.

Aurora CEO’su Dr. Chris Urmson ise şu yorumu yaptı: “Aurora olarak Hyundai ile adım atmış olduğumuz bu ortaklıktan heyecan duyuyoruz. Hedefimiz kendi kendine giden araçları tüm dünya yollarında görebilmek. Bu ortaklık Hyundai’nin araç tasarımı, güvenliği ve üretiminde ulaşmış olduğu üstün noktayı Aurora’nın kendi kendine gidebilen teknolojisiyle bir araya getirip dünyada pozitif bir fark yaratmak.“

ÇOK OKUNANLAR