SEKTÖREL › Hyundai ve KIA İngiliz üreticiye yatırım yaptı!

Hyundai ve KIA İngiliz üreticiye yatırım yaptı!

17 Ocak 2020 / 00:33 İngiliz elektrikli van üreticisi Arrival, Hyundai ve KIA'dan 85 milyon Sterlin yatırım aldı

Hyundai ve KIA İngiliz üreticiye yatırım yaptı!

2015 yılında Rus girişimci Denis Sverdlov tarafından kurulan İngiltere merkezli elektrikli minibüs üreticisi Arrival, Hyundai ve KIA ile 85 milyon sterlin, yani yaklaşık 100 milyon euroluk bir yatırım anlaşması imzaladı. Bu kaynağın Arrival tarafından, van üretimini büyütmek ve gelişimin bir sonraki aşamasını finanse etmek için kullanılacağı açıklanıyor. Koreli markalar ise bu yatırımın bir getirisi olarak Arrival ile sıfır emisyonlu elektrikli ticari araç gelişimi için çalışacaklar. Yatırım ayrıca Kia ve Hyundai'nin Arrival’ın üretim teknolojisine erişimini de sağlayacak.

003e3c668cad27e7f686a6c66a9d6d7d_0.jpg

Arrival'in üretim tesisi İngiltere-Banbury'de bulunuyor, ancak firma Los Angeles ve New York gibi büyük şehirlere yakın “mikro fabrikalar” kurmayı planlıyor. Bu tesislerin yılda sadece birkaç bin adet minibüs üreterek kar edebileceği iddia ediliyor. Arrival’ın ilk ürünü, İngiltere'de benzer benzinli veya dizel araçlarla aynı seviyede fiyatlandırılan ve kentsel teslimatlarda kullanılmak üzere geliştirilen tamamen elektrikli bir van. Arrival'ın prototip minibüsleri Royal Mail, DHL ve DPD gibi dağıtım şirketleri tarafından test edilmiş durumda.

Şirket, geleneksel montaj hattı süreçlerinden uzak bir üretim yapıyor. Yeni bir araç platformu tasarlamanın ve inşa etmenin geleneksel otomobil üreticilerine yaklaşık 1 milyar sterline mal olduğu düşünülürken, Arrival ise bunu 100 milyon Sterlin ile yapabileceğini iddia ediyor. 

Hyundai’nin inovasyondan sorumlu yöneticisi Youngcho Chi bu yatırımla ilgili olarak; “Bu yatırım Hyundai ve Kia'nın izlediği açık inovasyon stratejisinin bir parçası. Hızla değişen çevre dostu araç pazarına yanıt vermek için Arrival gibi ileri teknolojiye sahip şirketlerle yatırım ve işbirliğini hızlandıracağız.” açıklamasını yapıyor.

ÇOK OKUNANLAR