SEKTÖREL › HYVIA ilk hidrojenli prototiplerini tanıttı

HYVIA ilk hidrojenli prototiplerini tanıttı

18 Ekim 2021 / 00:21 Renault Grubu ve Plug Power ortak yatırımı HYVIA, Renault Master Van H2-TECH prototipini tanıttı

HYVIA ilk hidrojenli prototiplerini tanıttı

Renault Grubu ve Plug Power ortak yatırımıyla hayata geçen HYVIA, ilk hidrojenli prototipi olan Renault Master Van H2-TECH'i gün ışığına çıkardı. Sıfır CO2 emisyonu, 500 km'ye varan menzili ve hızlı yakıt dolum süresiyle dikkat çeken konsept, 12 m3 kargo hacmi sunuyor. Yıl sonuna kadar Fransa’da üretime girecek olan aracın 2022’de satışa sunulması planlanıyor. 30 kW'lık yakıt hücresi ile donatılan Renault Master Van H2-TECH'in motor ve hidrojen entegrasyonu da Fransa'da gerçekleştirilecek.

Hidrojen Dolum İstasyonu prototipini de tanıtan HYVIA, çevre dostu hidrojen dağıtımı ile yakıt dolum altyapısı eksikliğinin üstesinden gelmeyi hedefliyor. Kullanımının basit ve güvenli olduğu açıklanan istasyon, yıl sonuna kadar Fransa'da monte edilmeye başlanacak.

14f78215b06974c7cf28d961130fcc83_0.jpg

HYVIA CEO’su David Holderbach değerlendirmesinde: “İlk hidrojen prototiplerimizi tanıtmaktan gurur duyuyorum. HYVIA olarak hidrojenli ulaşımının zorluklarını aşmak için müşterilerimize özel olarak hazırlanmış çözümler sunuyoruz. HYVIA, karbonsuz bir ulaşım için tüm ekosistemini bölgelere ve profesyonel filolara entegre edecek. Renault Grubu ve Plug Power gibi iki liderin güçlü yanları ve yetkinliklerini bir araya getiren HYVIA hızla gelişiyor.” 

HYVIA, gelecekte daha fazla kargo alanına (19 m3) ve 250 km menzile sahip büyük bir minibüs olan Master Chassis Cab H2-TECH ve 300 km menzile sahip 15 yolcu kapasiteli bir şehir minibüsü olan Master Citybus H2-TECH konseptlerini de sunacak.

ÇOK OKUNANLAR