GÜNDEM › İki yeni Hyundai'ye Euro NCAP'ten 5 yıldız

İki yeni Hyundai'ye Euro NCAP'ten 5 yıldız

28 Ekim 2021 / 23:17 Hyundai'nin IONIQ 5 ve yeni TUCSON modelleri Euro NCAP testlerinden 5 yıldızla ayrıldı

İki yeni Hyundai'ye Euro NCAP'ten 5 yıldız

Bağımsız araç değerlendirme kuruluşu Euro NCAP'in gerçekleştirdiği son çarpışma testlerinde Hyundai'nin yeni TUCSON, IONIQ 5 ve BAYON modelleri de değerlendirildi. Hem Tucson, hem de IONIQ 5 testlerden beş yıldız almayı başarırken, Bayon ise 4 yıldızla derecelendirildi.

adbcd22ffbdf837b8a0dce3937bd5913_0.jpg

Hyundai'nin tamamen elektrikli modeli IONIQ 5, "Yetişkin Yolcu" korumasında %88, "Çocuk Yolcu" korumasında %86, "Korunmasız Yaya" korumasında %63 ve "Güvenlik Donanımları" kriterinde %88'lik başarı gösterirken, bu değerlendirmeler TUCSON'da ise sırasıyla; %86, %87, %66 ve %70 olarak gerçekleşti. Euro NCAP testlerinde 4 yıldıza layık görülen BAYON ise "Yetişkin Yolcu" korumasında %76, "Çocuk Yolcu" korumasında %82, "Korunmasız Yaya" korumasında %76 ve "Güvenlik Donanımları" kriterinde %67'lik başarı gösterdi.

Hyundai modelleri, Hyundai Smart Sense aktif güvenlik ve sürüş yardımı özellikleri ile üretiliyor. Ön koltuktaki yolcuları daha da güvende tutmak için geliştirilmiş yedi hava yastığı sistemine ek olarak, Yeni TUCSON'un yükseltilmiş güvenlik paketi de artık Otoyol Sürüş Asistanı (HDA), Kör Nokta Görüş Monitörü (BVM), Kör Nokta Çarpışma Asistanı özelliği içeriyor. Kör Nokta Çarpışma Engelleme Yardımcısı (BCA) ve Ön Çarpışma Önleme Asistanı (Kavşak dönüş özellikli FCA), TUCSON'un hızını kontrol altında tutmasına ve trafikte öndeki araçla olan mesafeyi korumasına ve şeridinde kalmasına yardımcı oluyor. 

Tamamen elektrikli IONIQ 5 modeli de Otoyol Sürüş Yardımı 2'yi (HDA 2) sunan ilk Hyundai modeli. HDA 2, navigasyon tabanlı Akıllı Sürüş Kontrolü (NSCC) ve Şerit Takip Yardımı'nı (LFA) birleştirerek Seviye 2 otonom sürüş özelliklerini kullanıyor ve otoyolda sürüşü daha rahat hale getiriyor. Bu özellik, hızı, yönü ve takip mesafesini kontrol etmek ve sürücünün şerit değiştirmesine yardımcı olmak için ön görüş kamerası, radar sensörleri ve navigasyon verilerini kullanıyor.

Hyundai SUV ailesinin yeni üyeleri gibi BAYON da geniş bir Smart Sense listesiyle standart olarak gelen güvenliğe öncelik veriyor. Daha güvenli otoyol sürüşüne ek olarak, Driver Attention Warning (DAW) yani uykulu veya dikkati dağılmış bir sürüş algılandığında sürücüyü uyaran bir sistemle donatılıyor. Araç Kalkış Uyarısı (LVDA), öndeki araç trafikte ilerlediğinde veya öndeki araca yeterince hızlı tepki verilmediğinde sürücü hareket etmesi için uyarılıyor.

ÇOK OKUNANLAR