SEKTÖREL › İkinci elde en hızlı satılan marka Hyundai!

İkinci elde en hızlı satılan marka Hyundai!

05 Kasım 2011 / 12:21 Sahibinden.com, 2011 Temmuz-Ağustos-Eylül aylarına ait 'sahibindex' verilerini yayınladı

İkinci elde en hızlı satılan marka Hyundai!
Türkiye’nin en çok ziyaret edilen e-ticaret platformu sahibinden.com tarafından, 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasındaki vasıta ilanları gözönüne alınarak yapılan değerlendirmeye göre 315.278 ikinci el vasıta sahibinden.com aracılığı ile yeni kullanıcılarıyla buluştu.

Sahibinden.com'a göre; ikinci el piyasasında en çok Renault, Fiat, Opel ve Tofaş marka otomobiller ilgi görürken, en hızlı satılan araç markasıysa Hyundai olarak belirlendi.

sahibinden.com’un 2011 yılı üçüncü çeyrek sahibindex verilerine göre, İstanbul’un Kadıköy, Bağcılar ve Üsküdar ilçelerinde satılan 15.637 ikinic el otomobil sayısı, 14.761 satışın gerçekleştiği Türkiye’nin en büyük şehirlerinden İzmir’i geride bıraktı.

Aynı dönemde satışı gerçekleşen otomobillerde en çok tercih edilen renk beyaz olurken, 2004, 2006 ve 2008 model araçlar daha çok tercih edildi. Analize göre, manuel vites otomobillerin otomatik vitesli araçlara göre yaklaşık yedi kat daha fazla satıldığı, yüzde 54,8 oranla en çok sedan kasa otomobillerin tercih edildiği ortaya çıktı.

ÇOK OKUNANLAR