
İlk 50 adet Citroen Ami yarım saatte tükendi
27 Haziran 2022 / 13:08 Citroen'in elektrikli quadricycle modeli Ami'yi online kanallardan perakende müşterisine sundu

Citroën’in geçtiğimiz Aralık ayının sonundan bu yana kurumsal müşterilere satışını gerçekleştirdiği %100 elektrikli mobilite aracı Ami, 219.000 TL'lik fiyat etiketiyle perakende müşterilerine de sunuldu. İlk 50 adetlik Ami'nin online satışa açılmasından 25 dakika sonra ilk parti araçların tamamının tükenmesiyle, her 1 dakikada 2 adet Citroën Ami satışı gerçekleştirilmiş oldu.
"Ami–100% ëlectric"in tamamen internet üzerinden bir satış yolculuğu bulunuyor. Müşteriler çevrimiçi bir yolculuğun parçası olurken, Ami’yi web sitesi üzerinden bayilerin de entegre olduğu bir sistem aracılığıyla bir tıkla satın alıyorlar. Bütün bu yolculuğun sonunda ise online olarak satın alınan Ami’ler müşterilerin istedikleri adreslere teslim ediliyor.

Ami’nin her yaştan kullanıcı için uygun bir çözüm olmasıyla bambaşka bir deneyim sunduğunu vurgulayan Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım; “Ami modelimizi de Türkiye pazarına sunarken ne kadar doğru bir iş yaptığımızı aldığımız karşılıkla görüyoruz. Şehir içi mobilite çözümü Citroën Ami, ilk günden bu yana çok ciddi bir talep görüyor. Lansmanımızdan bu yana 400 adet kurumsal satış gerçekleştirmiştik. Perakende tarafında da ilk parti araçlarımızın online satış sistemimiz aracılığıyla 25 dakika içerisinde tükenmiş olması gelecekte bu modelin çok daha başarılı yerlere gelebileceğinin ve hedeflerimizin de üzerine çıkabileceğimizin bir göstergesi. Online kanallar üzerinden satışını gerçekleştirdiğimiz %100 elektrikli mobilite çözümümüz Ami’nin, ilk yılında önemli bir başarı elde ederek 1000 adet seviyelerinde toplam satışa ulaşmasını hedefliyoruz” dedi.

TEK ŞARJ İLE 75 KM SÜRÜŞ İMKANI
Ami -100% ëlectric, 45 km/s’ye kadar hızlara ulaşabilen dört tekerlekli bir bisiklet. Üstelik tamamen elektrikli güç-aktarma organıyla tamamen sessiz bir sürüşe imkan tanıyor. Şehir içinde özgürce ulaşım imkânı sunan Ami tek bir şarj ile 75 kilometreye kadar elektrikli sürüş menziline ulaşabiliyor. Bu, çoğu çalışanın işe gidip-gelme gereksinimini karşılıyor. 5,5 kWh kapasiteli lityum-iyon batarya araç zeminine gizlenmiş durumda ve yolcu tarafı kapı eşinde bulunan kablo ile kolaylıkla şarj edilebiliyor. 220 Volt standart prizde tam şarj için üç saat yeterli oluyor.
-
Yeni elektrikli GLB Türkiye’de...
Elektrikli GLB, 590 km’ye varan menzil, 800V mimari ve 320 kW hızlı şarj desteğiyle geldi
-
Renault ilk çeyrekte liderliğini korudu
Renault, %12,9 pazar payıyla hem toplam pazarda hem de otomobil pazarında liderliğini sürdürdü
-
Hyundai'den güçlü bir arazi konsepti
Boulder Concept, Hyundai’nin gövde-şasi yapılı ilk pick-up modeline bir ön izleme sunuyor
-
Ford Tourneo Custom 9+1 satışa sunuldu
Ford Türkiye, Tourneo Custom’ın 9+1 koltuklu versiyonunu filo yönetim çözümleriyle pazara sundu
-
Yeni Toyota RAV4 bu yıl içerisinde geliyor
Altıncı nesil RAV4, yeni hibrit motora, TNGA-K platformuna ve gelişmiş dijital altyapıya sahip
-
MINI Countryman’a iki yeni versiyon
MINI, Countryman ailesini Türkiye’ye özel Dark Edition ve Trail Edition versiyonlarıyla genişletti
-
Kia’ya “Yılın En İyi Otomobil Üreticisi” ödülü
Kia, TopGear.com 2026 EV Ödülleri’nde “Yılın En İyi Otomobil Üreticisi” seçildi























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS