
İlk yüzde 100 elektrikli Audi hazır...
19 Eylül 2018 / 23:17 Audi, ilk tam elektrikli seri üretim modeli olan e-tron’u tanıttı

Audi, bir süredir hibrit ve elektrikli otomobil açlışmalarını e-tron adı altında yürütüyor ve sunduğu konseptlerle geleceğin Audi'lerinin ön gösterimini yapıyordu. Marka, geçtiğimiz günlerde ise e-tron adındaki ilk yüzde 100 elektrikli modelini gün ışığına çıkardı. Yaklaşık 4.9 metre uzunluğunda, 1.93 metre genişliğinde ve 1.66 metre yüksekliğinde bir gövdeye sahip olan e-tron, sportif bir crossover tasarımına sahip.
Audi e-tron’un tasarım ve üretimindeki en önemli unsur, pil sisteminin düşük ve merkezi bir şekilde konumlanması. Otomobilin tabanında yer alan 2.28 metre uzunluğunda ve 1.63 mm genişliğinde bir alan kaplayan batarya grubunun bu konumunun, Audi e-tron’un daha uzun bir menzile sahip olmasını mümkün kıldığı açıklanıyor. Otomobilin yavaşladığı durumların yüzde 90’nında, geri kazanım sistemi devreye giriyor ve buradan elde edilen enerjiyi tekrar pillere geri kazandırıyor.

Elektrikli SUV, sıfır karbon emisyonuna sahip ve oldukça sessiz, iki elektrikli motora sahip. Dört tekerlekten çekişli olan e-tron, iki adet elektrikli motor ve elektrohidrolik olarak entegre edilmiş olan fren kontrol sistemini kullanan ilk elektrikli otomobil oldu.
Audi e-tron'da yan aynalar yerine kameralara yer verilmiş. Opsiyonel olarak sunulan ve sanal yan ayna olarak adlandırılan bu teknoloji, aerodinamik sürtünmeyi azaltırken, otomobilde dijitalleşmeyi farklı bir seviyeye taşıyor.

Audi e-tron, navigasyon sisteminde bulunan ve rota üzerinde en yakın şarj istasyonunu gösteren e-tron rota planlayıcısından, şarj istasyonunda otomatik faturalama sistemine ve akıllı telefon ile uzaktan kumandaya kadar, otomotiv dünyasındaki tüm bağlanabilirlik (connectivity) çözümlerini de kullanıcılarına sunuyor. Gelişmiş LTE ve Wi-Fi noktasını araç içine getiren MMI navigation plus sistemine sahip otomobil, aynı zamanda sürücü için birçok sürüş destek sistemi de sunuyor.
-
Hyundai STARIA da elektriklendi
Hyundai’nin tam elektrikli ilk MPV modeli STARIA Elektrik, Brüksel Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı
-
Yeni CLA'nın mHEV versiyonu Türkiye'de...
Mercedes-Benz, yeni CLA'nın 48 volt teknolojili versiyonunu da Türkiye’de satışa sundu
-
Yeni Kia Stonic satışa sunuldu
Kia'nın B-Crossover modeli Stonic yenilenen tasarımı ve gelişmiş dijital donanımlarıyla Türkiye'de...
-
Yeni Opel Astra Brüksel’de sahneye çıktı
Opel, Brüksel Otomobil Fuarı’nda yeni Astra ve Astra Sports Tourer’ın dünya prömiyerini gerçekleştirdi
-
Škoda’nın en büyük elektrikli SUV modelinin ismi belli oldu
Skoda, yedi koltuklu elektrikli SUV modeli Peaq ile ürün gamının zirvesini güçlendiriyor
-
GAZOO Racing’i artık ayrı bir performans markası
Toyota, GAZOO Racing’i yol ve yarış otomobillerini geliştiren ayrı bir performans markası olarak konumlandırdı
-
Makyajlanan Peugeot 408 gün ışığına çıktı
Peugeot, sportif fastback tasarımlı 408 modelinin makyajlanmış versiyonunu tanıttı
-
Makyajlı Dacia Sandero Türkiye’de satışa sunuldu
Dacia, makyajlı Sandero modelini 1.240.000 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sundu
-
Yüce Auto-Škoda, tarihinin en yüksek satış rakamına ulaştı
Škoda, Türkiye otomotiv pazarında 2025’te 45.321 adetlik satış gerçekleştirerek Yüce Auto tarihinin en yüksek yıllık satış rakamını elde etti.









































FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS