SEKTÖREL › IONITY'de artık Hyundai de var!

IONITY'de artık Hyundai de var!

06 Kasım 2020 / 23:26 Hyundai, Avrupa genelinde yaygın olan elektrik şarj istasyonu ağı IONITY’ye hissedar oldu

IONITY'de artık Hyundai de var!

Hyundai, Avrupa’nın en güçlü ve en yaygın şarj istasyonlarını bünyesinde bulunduran IONITY'ye ortak ve hissedar olarak katıldı. Grubun, Hyundai markasıyla beraber hızlı ve güvenilir şarj imkanı sunacağı ve Avrupa’daki otoyollarda sıkça bulunan istasyonlar sayesinde elektrikli araçların daha çok kullanılmasını teşvik edeceği açıklanıyor.

IONITY şarj ağı, Avrupa CCS (Kombine Şarj Sistemi) şarj standardını kullanıyor. Şebeke, yüzde 100 yenilenebilir enerji kullandığından elektrikli araç sürücüleri de sadece emisyonsuz değil, aynı zamanda CO2 nötr olarak da seyahat edebiliyorlar. Elektrikli mobiliteyi Avrupa'da daha da yaygınlaştırmak isteyen Hyundai, bu ortaklık sayesinde pazardaki payını ve satışlarını artırmayı hedefliyor. Yapılan bu önemli yatırımla beraber IONITY’nin bir parçası haline gelen Güney Koreli marka, elektrikli otomobillerin üretimini ve gelişimini de hızlandıracak. IONIQ markasıyla beraber, önümüzdeki yıl 4 adet yeni modelin tanıtımını yapacak olan Hyundai, özellikle elektrikli SUV’lerdeki iddiasını artırmak istiyor.

IONITY istasyon ağı, 350 kW'a kadar şarj kapasitesiyle Avrupa’daki en son teknolojiyi kullanıyor. Her şarj istasyonunda ortalama dört şarj noktası bulunurken, sürdürülebilirlik teminatı için de yüzde 100 yenilenebilir enerji öne çıkıyor. Bünyesinde dünyanın en büyük otomotiv üreticilerini bulunduran bu ortak girişim, Hyundai'nin de etkisiyle daha da kullanışlı ve yaygın bir ağ haline gelecek.

ÇOK OKUNANLAR