YENİ MODELLER › İşte merakla beklediğiniz Skoda Kodiaq!

İşte merakla beklediğiniz Skoda Kodiaq!

07 Eylül 2016 / 07:44 Skoda’nın yeni SUV modeli Kodiaq, Berlin’de düzenlenen etkinlikte tanıtıldı

İşte merakla beklediğiniz Skoda Kodiaq!

Skoda, ilk yedi koltuklu SUV’si Kodiaq’ın üzerindeki örtüyü uzun bir teaser oyunu ardından kaldırdı. Markanın genişletmeyi planladığı SUV ürün gamının ilk ürünü olma özelliğini taşıyan yeni otomobil, çok yönlülüğü ile rakiplerinden farkını göstermeyi hedefliyor. Skoda yetkilileri yeni Kodiaq’ın hem iş, hem de eğlence amaçlarına en iyi şekilde hitap etmek üzere tasarlandığını belirtiyor ve otomobilin arazi yeteneklerinin de kısıtlı olmadığının altını çiziyor.

4.697 mm’lik uzunluğa, 1.882 mm’lik genişliğe, 1.676 mm’lik yüksekliğe ve 2.791’lik aks aralığına sahip olan otomobil, Octavia’dan sadece 40 mm daha uzun olmasına rağmen çok daha geniş bir iç mekan sunuyor. Volkswagen Grubu’nun MQB platformu üzerinde yer alan otomobil, baz motor seçeneği olarak sunulan 1.4-litre hacimli TSI turbo benzinli motor ile birlikte 1.452 kg’lik kuru ağırlığa sahip oluyor.

Skoda’nın yeni tasarım felsefesinin ikinci ürünü olan yeni Kodiaq, çift farlı tasarımı ile markanın amiral gemisi Superb modeline kıyasla bile daha heybetli görünüyor. Otomobilin ince farları ön kısmı daha şık hale getirirken, büyük ızgara adeta SUV’nin büyüklüğüne gönderme yapıyor. Kodiaq’ın arka kısmı C-şeklindeki stoplarla yine karakteristik Skoda havasını yaratmayı başarıyor.

Skoda Kodiaq’ın sizlere daha önce duyurduğumuz iç mekanında simetrik tasarım dikkat çekiyor. Yüksek kaliteli materyallerin kullanıldığı iç mekan ayrıca VW Grubu’nun yeni infotainment sistemini de bünyesinde barındırıyor. Çek üretici yeni otomobilinin bagaj hacmini 720 litre olarak açıklıyor, bu hacim arka koltukların yatırılması sonucunda 2.065 litreye çıkıyor. Geniş bir yaşam alanı sunan yeni SUV ayrıca pek çok güvenlik donanımı ile birlikte geliyor. Şehiriçi Acil Fren Sistemi’ni bünyesinde barındıran Ön Asistan Sistemi bütün Kodiak’larda standart olarak sunuluyor. Adaptif Hız Sabitleyici, Şeritten Ayrılma İkazı, Kör Nokta Uyarı Sistemi ve kamera bazlı Yolculuk Asistanı gibi sistemler ise opsiyon listesinde yer alıyor.

Skoda Kodiaq’ın beş farklı motor seçeneği bulunuyor. Baz donanıma sahip otomobil 125 bg güç ve 200 Nm tork üreten 1.4-litre hacimli TSI turbo benzinli motor ile birlikte geliyor. Benzinli motor seçenekleri bu motorun yanı sıra 150 bg güç ve 250 Nm tork üreten 1.4-litre TSI ve 280 bg ve 320 Nm tork üreten 2-litre TSI seçenekler ile genişliyor. Kodiaq’ın dizel motor seçenekleri ise 2-litre hacimli TDI turbo dizel motorun 150 bg güç ve 190 bg güç üreten iki farklı versiyondan oluşuyor. Skoda motordan motora değişmek kaydı ile yeni SUV’sinin motorlarını 6-ileri manuel, 6-ileri DSG çift kavramalı otomatik ve 7-ileri DSG çift kavramalı otomatik şanzımanlar ile eşliyor. Dileyen otomobil tutkunları için dört tekerlekten çekiş sistemi de seçenekler arasında yer alıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR