GÜNDEM › İşte Toyota'nın Türkiye'de üreteceği model!

İşte Toyota'nın Türkiye'de üreteceği model!

12 Şubat 2016 / 19:30 Japon üretici C-HR konseptinin üretim versiyonunu Sakarya’da üretecek

İşte Toyota'nın Türkiye'de üreteceği model!

Toyota, C-HR konseptinin seri üretim versiyonunu ülkemizde Sakarya’da yer alan fabrikasında üreteceğini açıkladı. Önümüzdeki ay düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak olan yeni model ilk günden itibaren hibrit sisteme sahip olacak. Japon üretici otomobilin teknik detaylarını henüz açıklamamış olmasına karşın, otomobilde kullanılacak olan teknolojinin markanın geçtiğimiz yıl tanıttığı yeni jenerasyon Prius modelinden ödünç alınacağı tahmin ediliyor. Toyota yetkilileri C-HR konseptinin üretim versiyonunun Prius ile aynı şekilde yeni geliştirilmiş olan TNGA platformu üzerinde yer alacağını açıklıyor.

AYGO, Yaris, Auris, Corolla, Verso, Camry ve Avensis’in ardından Toyota’nın Avrupa’da ürettiği sekizinci model olacak olan yeni crossover’ın hibrit motoru ise markanın Galler’de yer alan motor fabrikasında üretilecek. Toyota C-HR konseptinin üretim versiyonunun, markanın daha önce tanıttığı konsept araçlarda gözlemlendiği gibi, radikal bir tasarıma sahip olması bekleniyor.

Toyota’nın hibrit motor seçeneğinin yanı sıra geleneksel motorlara da sahip olacak olan yeni crossover modelini yılın ikinci yarısında satışa çıkarması tahmin ediliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR