SEKTÖREL › İtalya'nın en çevreci benzinlisi Fiat 500!

İtalya'nın en çevreci benzinlisi Fiat 500!

31 Ağustos 2013 / 17:12 Fiat 500, 0.9 litrelik TwinAir benzinli motor seçeneğiyle, İtalya'nın en düşük CO2 salımlı otomobili oldu

İtalya'nın en çevreci benzinlisi Fiat 500!
Fiat’ın 500 ve 500C modelleri, 85 bg gücündeki 0.9 litre TwinAir Turbo motor, Dualogic şanzıman ve Start&Stop özellikleri sayesinde sunduğu düşük karbon salımıyla, İtalya’nın "Çevre, Altyapı ve Ulaşım" ile "Ekonomik Gelişme" Bakanlıkları tarafından hazırlanan “Yakıt Tasarrufu Rehberi”nde, ülkenin en çevreci benzinli otomobilleri listesinde ilk sırada yer aldı. Küçük Fiat'lar, kilometre başına sadece 90 gr’lık değeriyle, karbon salımı ve yakıt tüketimi açısından en çevreci otomobiller sıralamasını domine eden hibrit modellerle rekabet ediyorlar.

Fiat’ın TwinAir Turbo motoru sahip olduğu özellikleriyle, genel tüketici tercihlerine ek olarak, en önemli uluslararası jüriler tarafından da kabul gördü. Fiat’ın 0.9 litrelik TwinAir Turbo motoru lansmanından hemen sonra, 2011 yılındaki Uluslararası Yılın Motoru Ödülleri değerlendirmesinde, “1.0 Litre Altındaki Yılın Motoru”, “Yılın En İyi Yeni Motoru”, “Yılın En Yeşil Motoru” kategorileriyle büyük ödül olan “2011 Uluslararası Yılın En İyi Motoru” ödüllerine layık görüldü.

Diğer taraftan Fiat, otomotiv sektöründe danışmanlık ve araştırma alanında dünya lideri olan JATO Dynamics tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre, ortalama 119,8 gr/km’lik CO2 salınım değeriyle 2012 yılının en çevreci markası unvanını da elde etti. Fiat, bu önemli unvanı üst üste altı yıl elde etme başarısını gösterdi.

Fiat son 6 yılda, ürettiği otomobillerin ortalama CO2 salınım değerini 137,3 gr/km’den 119,8 gr/km’ye indirerek %13 oranında azaltmayı başardı. Fiat ayrıca, Avrupa Birliği’nin 2015 yılı için belirlediği 130 gr/km’lik salınım değeri hedefinin de şimdiden çok daha altına inmiş oldu.

ÇOK OKUNANLAR