
İzmitli Hyundai i20’nin detayları açıklandı
04 Eylül 2014 / 12:18 İç mekanında yeni bir malzeme kullanılan otomobil dört farklı motor seçeneğine sahip olacak

Hyundai, üretimini İzmit’te bulunan Hyundai Assan Fabrikası’nda gerçekleştirdiği yeni i20’nin detaylarını ve yeni fotoğraflarını otomobil dünyası ile paylaştı. İkinci jenerasyon i20, Avrupalı tasarımı ile dikkat çekiyor. Otomobilin yenilikçi dış tasarımının yanı sıra özellikle iç mekanda yapılan değişiklikler de dikkat çekiyor. Güney Koreli üretici yeni modelinin iç mekanında Termal Olefin Plastik adı verilen yumuşak ve yüksek dayanıklı bir malzeme kullanmış. Hyundai Avrupa Ürün Yönetim ve Fiyatlandırma Müdürü Christian Loer bu yeni malzeme ile ilgili olarak, “Konsol ve kapı malzemeleri potansiyel müşterilerin direksiyondan sonra otomobilde dokunduğu ilk yerler oluyor. Bu nedenle burada kullanılan malzemelerin yüksek kalitede ve yumuşak olması çok önemli.” şeklinde konuşuyor.
Dış tasarım ve iç mekanda kullanılan malzemeler dışında, yeni otomobilin sahip olduğu yenilikler arasında otomatik kapanan aynalar, ön ve arka park sensörleri ve yedi inçlik navigasyon sistemi yer alıyor.
Yeni Hyundai i20 Avrupa’da ilk başta ikisi benzinli, ikisi dizel olmak üzere dört farklı motor ile satışa sunulacak. 5-ileri manuel şanzımanla eşlenmiş 75 bg be 84 bg’lik iki farklı versiyona sahip olan 1.25-litre ve 6-ileri manuel veya 4-ileri otomatik şanzımanla eşlenebilen 100 bg’lik 1.4-litre motorlar benzinli motor seçeneklerini oluşturacak. Dizel seçenekler arasında ise her ikisi de 6-ileri manuel şanzıman ile eşlenmiş 75 bg’lik 1.1-litre dizel ve 90 bg’lik 1.4-litre dizel motorlar yer alacak.
Haber: Ege Geçyatan
Not: Yeni Hyundai i20’nin detaylı fotoğraflarını aşağıda bulunan galeriden inceleyebilirsiniz.
-
Volvo’dan 2,5 milyon aracı kapsayan büyük güncelleme
Volvo Cars, 85 ülkeyi kapsayan kablosuz yazılım güncellemesiyle yeni Volvo Car UX arayüzünü kullanıcılarla buluşturuyor
-
Bursalı Dacia Striker gün ışığına çıktı
Dacia'nın ülkemizde üreteceği yepyeni modeli Striker çok yönlü bir crossover olarak yollara çıkacak
-
Yeni AMG GT 4 Kapı Coupé’nin kabini tanıtıldı
Mercedes‑AMG, yeni GT 4 Kapı Coupé'nin sürücü odaklı dijital kokpit tasarımını paylaştı
-
T10X için yeni yazılım güncellemesi
Togg, T10X modeli için geliştirilen yeni TruOS güncellemesini uzaktan erişimle sunmaya hazırlanıyor
-
BYD’den çığır açan FLASH şarj teknolojisi
BYD, elektrikli araçlarda şarj süresini önemli ölçüde kısaltan yeni teknolojilerini tanıttı
-
X-Trail 25 yılda 8 milyondan fazla sattı
Nissan X-Trail, 25 yıllık model tarihinde dünya genelinde 8 milyondan fazla satışa ulaştı
-
Yeni Dacia modelinin ismi açıklandı
Dacia, kuralları yeniden yazmaya hazırlandığı söylenen yeni crossover modelinin adını STRIKER olarak açıkladı
-
Superb Sportline MHEV Türkiye’de...
1.5 litrelik hafif hibrit motora sahip Škoda Superb Sportline'ın fiyatı 3.682.500 TL’den başlıyor
-
Omoda'lar Mart ayında satışa çıkıyor
OMODA ve JAECOO, yeni SUV modelleri Omoda 5 ve Omoda 7’yi mart ayında satışa sunacak
-
Stellantis 2025’i 153,5 milyar euro gelirle tamamladı
Dev şirket 2026’da operasyonel verimlilik ve kârlı büyümeye odaklanacağını açıkladı.









































FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS