YENİ MODELLER › İzmitli Hyundai i20’nin detayları açıklandı

İzmitli Hyundai i20’nin detayları açıklandı

04 Eylül 2014 / 12:18 İç mekanında yeni bir malzeme kullanılan otomobil dört farklı motor seçeneğine sahip olacak

İzmitli Hyundai i20’nin detayları açıklandı

Hyundai, üretimini İzmit’te bulunan Hyundai Assan Fabrikası’nda gerçekleştirdiği yeni i20’nin detaylarını ve yeni fotoğraflarını otomobil dünyası ile paylaştı. İkinci jenerasyon i20, Avrupalı tasarımı ile dikkat çekiyor. Otomobilin yenilikçi dış tasarımının yanı sıra özellikle iç mekanda yapılan değişiklikler de dikkat çekiyor. Güney Koreli üretici yeni modelinin iç mekanında Termal Olefin Plastik adı verilen yumuşak ve yüksek dayanıklı bir malzeme kullanmış. Hyundai Avrupa Ürün Yönetim ve Fiyatlandırma Müdürü Christian Loer bu yeni malzeme ile ilgili olarak, “Konsol ve kapı malzemeleri potansiyel müşterilerin direksiyondan sonra otomobilde dokunduğu ilk yerler oluyor. Bu nedenle burada kullanılan malzemelerin yüksek kalitede ve yumuşak olması çok önemli.” şeklinde konuşuyor.

Dış tasarım ve iç mekanda kullanılan malzemeler dışında, yeni otomobilin sahip olduğu yenilikler arasında otomatik kapanan aynalar, ön ve arka park sensörleri ve yedi inçlik navigasyon sistemi yer alıyor.

Yeni Hyundai i20 Avrupa’da ilk başta ikisi benzinli, ikisi dizel olmak üzere dört farklı motor ile satışa sunulacak. 5-ileri manuel şanzımanla eşlenmiş 75 bg be 84 bg’lik iki farklı versiyona sahip olan 1.25-litre ve 6-ileri manuel veya 4-ileri otomatik şanzımanla eşlenebilen 100 bg’lik 1.4-litre motorlar benzinli motor seçeneklerini oluşturacak. Dizel seçenekler arasında ise her ikisi de 6-ileri manuel şanzıman ile eşlenmiş 75 bg’lik 1.1-litre dizel ve 90 bg’lik 1.4-litre dizel motorlar yer alacak.

Haber: Ege Geçyatan

Not: Yeni Hyundai i20’nin detaylı fotoğraflarını aşağıda bulunan galeriden inceleyebilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR