SEKTÖREL › Jaguar ve Range Rover aynı platformu kullanacak!

Jaguar ve Range Rover aynı platformu kullanacak!

30 Ekim 2013 / 07:47 İngiliz otomobil üreticisi Jaguar yeni crossover modelinde Range Rover'dan yardım alacak.

Jaguar ve Range Rover aynı platformu kullanacak!

Land Rover, yeni Range Rover modelinde Jaguar ile birlikte aynı alüminyum platformu kullanmaya karar verdi.

Markanın yeni Range Rover Evoque ve yeni Range Rover Sport arasında bir model oluşturmak istemesi gelecek planlarının arasında.

Jaguar ve Land Rover'ın beraber geliştirdikleri yeni modüler alüminyum platformu Frankfurt Otomobil fuarında gösterildi. Jaguar yeni platformu ile müşterilerini 2015 yılında üreteceği modelleri ile tanıştıracak. İngiliz marka bu şase yapısıyla BMW 3 ve 5 serileriyle ciddi bir rekabet oluşturmak istiyor.

Jaguar bu platforma sahip olan C-X17 adlı konsept bir crossover tanıttı.

Analistlere göre yeni Range Rover'da da kullanılacak olan bu platform marka için oldukça kârlı. Range Rover'ın bu platform ile üretilecek olan otomobilinden 80 bin adet satış yapması bekleniyor. Kârlılığında yüksek olacağı bu platform sayesinde marka kârlılığa ek olarak satış rakamlarını da yükseltmiş olacak.

İki ingiliz marka bu platformu geliştirmek için 1.5 milyar pounds yani 1.79 milyar euro'luk bir yatırım gerçekleştirdi.

Range Rover Jaguar'ın konspet crossoverı olan C-X17'de kullanılan şaseyi yeni modelinde kullanacak. Jaguar'ın bu konsept modeli 4700mm uzunluğunda bu uzunluğu ile otomobil Audi Q5 ve BMW X3 ile neredeyse aynı ölçüye sahip.

Yeni platformu kullanacak olan modellerde düşük yakıt tüketimine imkan sağlayan 4 silindirli motorlarların kullanılması öngörülüyor. Yeni modellerin fiyatları ise İngiltere'de 45595 Euro civarında olması bekleniyor.

ÇOK OKUNANLAR