
Jaguar’ın elektriklisi iddialı geldi...
02 Mart 2018 / 17:38 Jaguar’ın ilk elektrikli modeli olan I-PACE, Tesla Model X’e dişli bir rakip olarak yollara çıkıyor

Jaguar’ın merakla beklenen elektrikli otomobili I-PACE sonunda gün ışığına çıktı. Geçtiğimiz haftalarda açıklanan detaylarını ilk kez Ajansotomobil’den okuduğunuz I-Pace’in teknik detayları da resmi tanıtımla birlikte gün ışığına çıkmış oldu.
Tamamen sıfırdan geliştirilen I-PACE’in spor otomobil performansını, yeni nesil yapay zeka teknolojileri ve SUV pratikliği ile birlikte sunduğu açıklanıyor. 4682 mm’lik bir uzunluğa ve köşelere konumlandırılan tekerlekleri sayesinde 2990 mm’lik dingil mesafesine sahip olan I-PACE, coupe benzeri tavan hattıyla sportif bir görünüm sunuyor. Uzun dingil mesafesi sayesinde geniş bir iç hacim sunan otomobilin 656 litrelik bagaj hacmi de dikkat çekici. Ayrıca şanzıman tüneli bulunmaması sayesinde koltukların arasında 10.5 litrelik geniş bir eşya gözü de sunulmakta.

Gövde altına konumlandırılan ve 432 hücreden oluşan 90kWh’lık batarya grubunun yer aldığı I-PACE’in WLTP ölçümlerine göre 432 km’lik menzil sunduğu belirtiliyor. 100kW’lik hızlı şarj ile sadece 40 dakikada bataryalarını yüzde 80’lik doluluk oranına ulaştırabilen aracın, sadece 15 dakikalık şarj ile 100 km’lik menzil sunabildiği belirtiliyor. Buna karşılık 7kW’lik ev tipi prizlerdeki şarj süresi ise 10 saat olarak veriliyor.

I-PACE’de Jaguar tarafından geliştirilen iki adet elektrikli motor bulunuyor. Biri önde diğeri ise arkada olan bu üniteler toplam 400 bg güç ve 696 Nm tork verileri sunuyor. I-PACE’in 0’dan 100 km/s hıza çıkmak için ise sadece 4.8 saniyeye ihtiyaç duyduğu açıklanıyor.
Tüm Jaguar modellerinden daha yüksek bir torsiyonel rijiditeye sahip olduğu belirtilen elektrikli otomobilin 50:50 olarak açıklanan ön:arka ağırlık dağılımı ve opsiyonel havalı süspansiyonları ile etkileyici sürüş dinamikleri sunduğu iddia ediliyor. Adaptif süspansiyonlar gövde yüksekliğini 105 km/s hızın üzerinde 10 mm azaltıyor. Otomobilin etkileyici bir fren performansına sahip olduğu da açıklanmakta.
I-PACE ülkemizde 88 bin ile 100 bin Euro arasında değişen fiyat etiketleriyle sunuluyor. Borusan Otomotiv, bu yıl toplam 500 adet I-PACE satışı gerçekleştirmeyi planlıyor.
-
Hyundai’den Türkiye’ye batarya yatırımı
Hyundai Motor Türkiye, İzmit’te kuracağı yeni batarya fabrikası için 55 milyon euro yatırım yapacak
-
Škoda Peaq’in ilk çizimleri paylaşıldı
Skoda'nın elektrikli yeni elektrikli amiral gemisinin dünya prömiyeri 23 Haziran’da gerçekleştirilecek
-
Mercedes-Benz GLE ve GLS geri döndü
Yıldızlı marka, yenilenen GLE ve GLS modellerini Türkiye’de yeniden satışa sundu
-
Volvo’da Gemini dönemi
Google Gemini, Google altyapılı Volvo modellerinde kademeli olarak kullanıma sunuluyor
-
Yeni A6 allroad'da PHEV sürprizi
Audi, beşinci nesil A6 allroad'u tanıttı. A6 allroad ilk kez şarj edilebilir hibrit seçeneğiyle sunulacak
-
Mercedes-Benz, VLE'nin üretimine Başladı
Mercedes-Benz VLE'nin seri üretimi İspanya’daki Vitoria fabrikasında başladı
-
Audi Concept C’ye 4 tasarım ödülü
Tamamen elektrikli Concept C, Audi’nin yeni tasarım anlayışını temsil ediyor
-
Toyota’dan yapay zeka destekli dijital danışman
Otomotiv sektöründe bir ilke imza atan Toyota Türkiye, yapay zeka danışmanı Toya’yı devreye aldı.
-
Yeni Dacia Spring geliyor...
Yeni Spring’in 2027 yılının ikinci yarısında Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor








































FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS