YENİ MODELLER › Jaguar’ın ilk crossover’ı resmen tanıtıldı...

Jaguar’ın ilk crossover’ı resmen tanıtıldı...

14 Eylül 2015 / 23:10 Britanyalı üreticinin merakla beklenen modeli F-Pace Frankfurt Otomobil Fuarı’nda boy gösterdi

Jaguar’ın ilk crossover’ı resmen tanıtıldı...

Jaguar, yayınladığı bir çok teaser fotoğrafın ardından otomobil dünyası tarafından merakla beklenen yeni modeli F-Pace’in seri üretim versiyonunun üzerindeki örtüyü kaldırdı. Marka tarafından “en üst seviye pratik spor otomobil” sözleri ile tanımlanan F-Pace daha önce de sizlerle paylaştığımız gibi aslında markanın C-X17 konseptinin evrim geçirmiş bir versiyonu. Konsept araç ile oldukça benzer bir dış tasarıma sahip olan yeni crossover, markanın XE ve XF modellerini de üzerinde taşıyan alüminyum ağırlıklı platform üzerinde yer alıyor.

4.731 mm uzunluğa, 2.874 mm’lik aks aralığına ve devasa 650 litrelik bagaj hacmine sahip olan F-Pace’in iç mekanında ise 10.2 inçlik dokunmatik ekrana sahip olan SSD’li ve dört çekirdekli işlemcili yeni bir infotainment sistemi, 12.3-inçlik ekrandan oluşan gösterge paneli ve beş kişinin rahatlıkla seyahat edebileceği genişlikte kafa ve diz mesafesi mevcut.

Yeni modelin kaputunun altında 180 bg’lik 2-litre dizel, 240 bg’lik 2-litre benzini, 300 bg’lik dizel, 340 bg’lik 3-litre benzinli ve 380 bg’lik 3-litre benzinli motorlardan bir tanesi yer alabiliyor. Bu motor seçeneklerinin bazıları ise opsiyonel olarak dört tekerlekten çekiş sistemi ile eşlenebiliyor.

Tamamen LED farlar, 22 inçlik alaşım jantlar ve Jaguar Aktivite Anahtarı ile birlikte satın alınabilecek olan yeni Jaguar F-Pace, ilk etapta Pure, Prestige, Portfolio, R-Sport ve First Edition donanım seçeneklerine sahip olacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR