
Kadjar Haziran’da Türkiye’de…
05 Mart 2015 / 22:56 Renault Kadjar, Cenevre Otomobil Fuarı’nın en fazla ilgi gören yeniliklerinden biri oldu

Renault, kompakt crossover modeli Kadjar’ı Cenevre’de görücüye çıkardı. Markanın Çin’de üreteceği ilk modeli olan Kadjar, Renault-Nissan ittifakının CMF C/D platformu üzerine geliştirilmiş. Cenevre Otomobil Fuarı’nda aynı zamanda “Renault, Passion for life” imzasını da tanıtan marka, crossover pazarında önemli bir oyuncu olması beklenen Kadjar’ı Haziran ayından itibaren Türkiye pazarına sunacak.
SUV, Sport Tourer ve lüks segment modellerin en iyi özelliklerini bir araya getirdiği açıklanan Kadjar, 4x4 ve 4x2 versiyonlarıyla sunulacak. Zorlu zemin koşulları için geliştirilen Extended Grip sistemine sahip olan Kadjar, günlük kullanımı kolaylaştıran bazı dikkat çekici sürüş yardımcılarıyla da donatılmış. ‘Eller-serbest’ park etme özelliği, geri görüş kamerası ve yakıt tasarrufu sağlayan Stop & Start sistemine sahip olan crossover’da, sezgisel ve kişiselleştirilebilir bağlantı imkanı sağlayan Renault R-Link 2 multimedya sistemi de sunuluyor. Akıllı ve sezgisel grafiklere sahip ara yüz ise tıkla-ve-sürükle ikonları, kaydırma ve yakınlaştırma işlevleri sayesinde tabletleri anımsatan 7 inçlik ekrana sahip R-Link 2 sistemi navigasyonu, telefonu, uygulamaları ve radyoyu kontrol etmek için ses tanıma özelliğini de bünyesinde barındırıyor. Kadjar’ın donanım listesindeki güvenlik kalemleri de dikkat çekici. LED ‘Pure Vision’ modülü, viraj lambaları, Aktif Acil Durum Frenleme Sistemi (AEBS), Şerit Takip Sistemi, Kör Nokta Uyarısı ve Yokuş Kalkış Desteği bu kalemler arasında yer almakta.
ÜÇ FARKLI EKONOMİK MOTOR SEÇENEĞİ
Renault’nun yeni crossover’ı, sürüş zevkini düşük yakıt tüketimiyle birleştiren downsizing yaklaşımının birer ürünü olan Energy serisi motorlarla donatılmış. Kadjar’daki tüm motorlar Stop&Start sistemine ve frenleme enerjisini depolama özelliğine sahip. Listede iki dizel ve bir de benzinli motor seçeneği mevcut: Renault-Nissan İttifakı’nın en çok satan motoru olan Energy dCi 110, 99 g/km'lik emisyon değeri ve karma NEDC döngüsündeki 3.8 lt/100 km'lik yakıt tüketimiyle, Kadjar’ı segmentinin en ekonomik modellerinden biri yapıyor. 6-ileri manuel şanzımanla sunulan Energy dCi 110, aynı zamanda 6-ileri otomatik EDC şanzımanla da alınabilecek. Kadjar’ın hem iki hem de dört tekerlekten çekişli versiyonlarında yer alan Energy dCi 130 motoruysa, 6-ileri manuel şanzımanla kombine edilmiş. Kadjar’ın 130 beygir gücündeki Energy TCe benzinli motor seçeneği de yine 6-ileri manuel şanzımanla eşlenmiş.
Cenevre Otomobil Fuarı’nda Kadjar’ın X-Mod ve Bose® versiyonları da sergileniyor. Kadjar Bose® adından da anlaşılacağı gibi akustik bir müzik deneyimi vaat ediyor. Kadjar Bose®’de full LED farlar, parlak siyah dış dikiz aynası kapakları, 19-inçlik elmas efektli alaşımlı jantlar, çamurluklarda Bose® arması ve kapı eşiklerinde de logo yer alıyor. X-Mod versiyonu ise Zen ekipman düzeyini temel alıyor. Kadjar X-Mod, tavan barları, Mineral Grisi ve 17 inçlik özel jantlarla sunuluyor. İç mekânda ise özel döşeme, kapı kolları ve ön panel kaplamasında özel dikişlere yer verilmiş.
-
BOM 2026 sezonuna hazır
BOM, 2026 sezonunda Avrupa’da uluslararası düzeyde iki farklı seride yarışan ilk Türk takımı olacak
-
Defender, Dakar’da çifte podyum elde etti
Defender, 2026 Dakar Rallisi’ndeki ilk katılımında Stock kategorisinde ilk iki sırayı almayı başardı
-
Toyota'dan 200 adetle sınırlı bir GR Yaris
Toyota, Dünya Ralli Şampiyonu Sébastien Ogier’den ilham alan sınırlı üretim bir GR Yaris hazırladı
-
Ferrari ile FerMas iş birliğinin 20’nci yılı
Ferrari’nin Avrupa ve Afrika bölgesinden sorumlu yöneticisi Marco Sambaldi Türkiye’yi ziyaret etti
-
Nissan'dan güneş enerjisiyle çalışan Ariya konsepti
Nissan, Temiz Enerji Günü kapsamında güneş enerjisiyle çalışan Ariya konseptini tanıttı
-
Volvo EX60 yılın ikinci yarısında gelecek
Volvo Cars, 810 km'ye varan menzil vaat eden tamamen elektrikli yeni modeli EX60’ı tanıttı
-
Hyundai insan merkezli robotik çağını başlatıyor
CES 2026’da tanıtılan insansı robot Atlas, insanlarla iş birliğinde üretimde güvenliği artıracak ve Fiziksel Yapay Zeka dönemini başlatacak
-
DS Automobiles'den özel bir konsept
DS Automobiles, DS PENSKE Formula E pilotu Taylor Barnard ile birlikte tasarlanan “Taylor Made N°4 Concept” modelini tanıttı
-
MG ZS Hybrid+ Şubat ayında Türkiye'ye
MG, C-SUV segmentindeki ZS Hybrid+ modelini şubat ayında pazara sunmaya hazırlanıyor
-
Renault'nun küresel atağı devam ediyor
Türkiye ise markanın 2025 yılında Fransa’nın ardından en çok satış yapılan ikinci pazarı oldu









































FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS