LANSMAN › Kahraman ticari göreve hazır

Kahraman ticari göreve hazır

17 Mayıs 2019 / 18:22 Opel’in yeni hafif ticari modeli Combo, “her günün kahramanı” sloganıyla Türkiye pazarına sunuldu

Kahraman ticari göreve hazır

Opel, hem özel hem de iş amaçlı kullanılabilen yeni hafif ticari modeli Combo’yu Türkiye pazarına sundu. Peugeot RIFTER ile platform kardeşi olan ve bazı özelliklerini Fransız markadaki türeviyle paylaşan yeni Combo ile İzmir’de tanışıyor ve havaalanından Urla’ya uzanan keyifli bir rotada, her günün kahramanı sloganıyla yollara çıkan bu yeni hafif ticarinin sürücü koltuğuna oturuyoruz.

Opel’in güncel tasarım diliyle şekillenen yeni Combo, güçlü ve dengeli bir görünüme sahip. Opel’in tasarım dilini yansıtan LED gündüz farları ve Opel logosunu kucaklayan krom kanatlara sahip ön ızgarasıyla önden dikkat çekici bir görünüm sunan araç, yüksek konumlu motor kaputu ve geniş çamurlukları güçlü bir duruş sergiliyor. 4403 mm’lik uzunluğa, 1848 mm’lik genişliğe ve 1841 mm’lik yüksekliğe sahip olan yeni Combo’nun kapılarının ardında ise modern ve ergonomik bir ortam bulunuyor. Sürücünün oturma pozisyonunu değiştirmeden tüm kumandalara ulaşabildiği kabinde sunulan hacim de çok iyi. Özellikle yüksek tavan yapısının içerideki ferahlık hissiyatını arttırdığı görülüyor. Opsiyonel olarak sunulan panoramik cam tavan da bu ferahlığa destek olurken, sahip olduğu LED aydınlatma ile kabine şıklık, eşya gözleriyle de kullanışlılık katıyor. Geniş kabininde toplam hacmi 186 litreye varan 28 adet saklama alanı sunan yeni Opel Combo’nun bagaj hacmi ise 950 litre olarka açıklanmakta. Sürgülü arka kapılara sahip olan Combo’nun kullanıcılarına sunduğu bir diğer kolaylık da bağımsız olarak açılabilen bagaj kapağı camı olarak karşımıza çıkıyor.

71b28b49c65826304bdc60154c0cfec2_1.jpg

Yeni Opel Combo, sürüş destek sistemleriyle de hafif ticari kimliğinin ötesine geçiyor. Şerit Koruma Özelliği ile Şerit İhlali Uyarı Sistemi, Hız Limiti Trafik İşareti Tespit Sistemi, Sürücü Yorgunluk Tespit Sistemi, Yaya Tanıma Özelliği ile Ön Çarpışma İkazı ve Aktif Acil Frenleme Sistemi Combo’nun baz versiyonundan itibaren standart olarak sunulan özellikler arasında. Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, 8” dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi, ön/arka park sensörleri ve 180 derece panoramik geri görüş kamerası ise kullanıcısının günlük hayatını kolaylaştıran diğer özellikler arasında. 

71b28b49c65826304bdc60154c0cfec2_0.jpg

Yeni Opel Combo 102 ve 130 beygir gücünde iki farklı 1.5 litrelik turbo dizel motor seçeneğine sahip. Yeni nesil dizel motorlardan düşük güçte olan 5-ileri manuel şanzımanla, 130 beygirlik güçlü seçenek ise 8-ileri otomatik şanzımanla sunuluyor. Urla rotamızda kullandığım 130 beygir gücündeki versiyon, 300 Nm’lik maksimum  tork,11.4 saniyelik 0-100 km/s süresin ve 4.3 lt/100 km’lik ortalama tüketim değeri sunuyor. Hafif ticari segmentine göre oldukça yüksek bir sürüş kalitesine sahip olan Combo, güçlü motoru sayesinde herhangi bir çekiş sıkıntısı da yaşatmıyor.

Enjoy, Excellence ve Ultimate adında üç farklı donanım paketi bulunan Combo, lansmana özel 122 bin 400 TL ile 144 bin 400 TL arasındaki fiyatlar, 50 bin TL, 15 ay, 0 faizli kredi seçeneği, 3 bin TL ek takas desteği ve +1 yıl ek OPEL FlexCare garantisi ile sunuluyor. Opel Türkiye, bu yıl toplam 3 bin adetlik Combo satışı gerçekleştirmeyi hedefliyor.

ÇOK OKUNANLAR