SEKTÖREL › Kia Rio Sedan Türkiye'de...

Kia Rio Sedan Türkiye'de...

25 Aralık 2011 / 00:34 Yeni Kia Rio'nun hatchback gövde tipinin ardından sedan versiyonu da ülkemizde satışa sunuldu

Kia Rio Sedan Türkiye'de...
Ülkemizde ilk olarak Ekim ayında, hatchback gövde tipiyle satışa sunulan yeni Rio'nun şimdi de sedan versiyonu Türk tüketicisiyle buluşuyor. Yeni Kia Rio Sedan, manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri bulunan 109 beygir gücünde 1.4 litrelik benzinli motor ve iki farklı donanım seviyesi ile satışa sunuldu. Otomobilin fiyatıysa 36.900 TL'den başlıyor.

Yeni Rio Sedan, 4365 mm uzunluğu ve 1720 mm genişliği ile B segmentinin en uzun ve geniş araçlarından biri. Kullanıcıları için son derece geniş ve konforlu bir kabin sunduğu açıklanan yeni Rio Sedan’ın ön çıkıntısı 35 mm kadar  azaltılarak araca daha dinamik ve sportif bir duruş kazandırılmış. Rio Sedan, 389 litrelik bir bagaja sahip. Bagaj hacmi, arka koltukların yatırılmasıyla 923 lt’ye kadar çıkabiliyor.

Yeni Rio Sedan, 6-ileri manuel şanzımanıyla 0-100 km/s hızlanmasını 11.5 saniyede gerçekleştiriyor ve 183 km/s maksimum hıza ulaşıyor. Donanım özellikleri de son derece dikkat çekici olan otomobilde, son teknoloji ürünü çok sayıda güvenlik sistemi standart olarak sunuluyor. Yeni Kia Rio Sedan'daki aktif ve pasif güvenlik teknolojileri arasında sürücü, yolcu, yan ve perde olmak üzere toplam 6 adet hava yastığı, EBD destekli ABS fren sistemi, ESP(Elektronik Stabilite Programı) ve HAC Yokuş Kalkış Destek Sistemi), VSM(ESP’li Araç Denge Yönetim Sistemi) ,TCS( Patinaj Engelleme Sistemi ), BAS(Fren destek sistemi ),  ESS( Acil fren sinyali) gibi özellikler mevcut.

Konfor ve kullanım rahatlığı sunan özellikler arasındaysa; sürücüye eve kadar eşlik eden aydınlatma sistemi (eskort) , elektrikli ısıtmalı, katlanabilir yan aynalar, 16“ alaşım jantlar, otomatik klima, yol bilgisayarı, yağmur sensörü, direksiyondan kumandalı bluetooth’lu radyo-CD-MP3 çalar, USB-Aux-iPod girişleri, soğutmalı torpido ve gündüz farları yer alıyor.

ÇOK OKUNANLAR