SEKTÖREL › Kia Soul'a hafif makyaj...

Kia Soul'a hafif makyaj...

02 Aralık 2011 / 23:27 Kia'nın sıradışı tasarımıyla dikkat çeken modeli Soul, bazı küçük değişiklikler geçirdi

Kia Soul'a hafif makyaj...
Kia Soul'da hem görsel dokunuşlar hem de bazı teknik yenilikler bulunuyor. Burun kısmının 15 mm uzatılmasıyla toplam uzunluğu 4,120 mm’ye çıkan otomobilin ön sis farları da artık daha büyük. Ön alt hava girişi daha geniş hale getirilen Soul'un yeni ve daha güçlü ikiz ampullü, siyah çerçeveli farları ve ikiz ampullü gündüz lambaları da daha iyi bir aydınlatma için kullanılmış. Yeni stil kapı kollarına, yan aynalara, 16 ve 18 inç alüminyum jantlara sahip olan otomobilin arka kısmındaysa, siyah tamponun gömme panelinin uzatılmasıyla,  aracın sis lambaları dışa dönük hale getirilmiş.

İç ve dış tasarımda gerçekleştirilen yeniliklerin yanısıra araçta önemli bir teknik iyileştirme de yapılmış. Yeni Kia Soul artık, 6-ileri şanzıman seçeneği ile satışa sunuluyor. 6-ileri vites, hem düz hem de otomatik şanzıman seçeneğiyle sunuluyor.
 
Hem sürücü hem de yolcular için mükemmel bir sürüş deneyimi sunan Kia Soul’de son teknoloji ürünü çok sayıda güvenlik sistemi ve donanımı standart olarak sunuluyor. Kia Soul ile birlikte standart olarak sunulan aktif güvenlik teknolojileri arasında EBD destekli ABS fren sistemi, ESP, ESS (Ani fren uyarı sistemi), BAS (Fren destek sistemi), aktif ön koltuk başlıkları, sürücü, yolcu, yan ve perde hava yastıkları olmak üzere 6 adet havayastığı gibi güvenlik donanımları mevcut. Yeni Soul’e eklenen bir diğer yenilik VSM (Araç Dengesi Yönetimi) oldu. Bu özellik, kaygan karmaşık yollar üzerinde dengeli asimetrik tutuş sağlarken, direksiyon yardımı miktarını azaltarak (sürücünün çok fazla direksiyon çabası harcaması halinde) ya da yardım miktarını artırarak (sürücü çok az çaba harcıyorsa) aracın dengeli bir pozisyonda kalmasını sağlıyor.

Konfor ve kullanım rahatlığı sunan özellikler arasında araca anahtarsız giriş imkanı sağlayan anahtarsız giriş ve çalıştırma, kabin aynasının monitör olarak kullanıldığı geri görüş kameralı ve ön/arka ultrasonic sensörlü park destek sistemi, otomatik klima, 18” alaşım jantlar, bluetooth handsfree telefon kiti, USB, AUX ve iPod bağlantıları, cruise kontrol, müziğe göre renk değiştiren ışıklı hoparlörler, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, sunroof, elektrokromik dikiz aynası gibi özellikler yer alıyor.

ÇOK OKUNANLAR