LANSMAN › KIA Sportage artık daha iddialı

KIA Sportage artık daha iddialı

27 Mart 2019 / 12:14 KIA’nın makyajladığı Sportage modeli 1.6 litrelik dizel-otomatik versiyonla sunuluyor

KIA Sportage artık daha iddialı

Geçtiğimiz yılın son aylarında sunduğu Stonic ve Stinger modelleriyle ürün gamını genişleten KIA, kompakt SUV segmentindeki popüler modeli Sportage’ı da tazelenen tasarımı, elden geçirilen kabini, zengin donanım listesi ve yeni motor-şanzıman kombinasyonuyla sunmaya başladı. Hatay’da gerçekleştirilen lansman organizasyonunda tanıtılan makyajlı Sportage, 1.6 litrelik dizel-otomatik versiyonuyla Türk tüketicisinin beklentilerine artık daha iyi cevap verebiliyor.

ef4ace9f0d786a83e715aa28a3507bff_0.jpg

Sportage, makyaj öncesine göre daha dinamik ve modern bir görünüm sunuyor. Yeni ön ve arka tamponlara sahip olan otomobilin farları ve stop grubu da yeniden yorumlanmış. Özellikle yeni stop grubunun Sportage’a arkadan bambaşka bir görünüm kazandırdığı görülüyor. Donanıma bağlı olarak 17 ve 19 inçlik alaşım jantlarla sunulan Sportage’da ayrıca yeni gövde rengi seçenekleri de bulunuyor. Çift egzoz çıkışına sahip arka difüzör ve yeniden tasarlanan “buz küpü” formlu LED sis farlarına sahip olan otomobilin GT Line donanım paketinde ise 19 inçlik jantlar, parlak siyah ön ızgara ve bagaja kapağında koyu krom süslemeler bulunuyor. 

ef4ace9f0d786a83e715aa28a3507bff_1.jpg

Sportage’ın kabininde de bazı dokunuşlar bulunuyor. Genel hatlar korunmuş olsa da, yeni direksiyon simidi, yeni göstergeler, yeniden tasarlanan klima kontrolleri ve havalandırma menfezleri ile yeni döşemeler sayesinde kalite algısı artırılmış. GT Line versiyonlarında çift renk kumaş ve deri koltuklar standart olarak sunulurken isteğe bağlı olarak tamamen deri döşemeler de tercih edilebiliyor. Sportage’da 7 inç büyüklüğünde dokunmatik ekranlı veya 8 inçlik çerçevesiz ekranlı olmak üzere iki farklı bilgi ve eğlence sistemi alternatifi sunuluyor. Elegance paketi ile birlikte Apple Car Play ve Android Auto desteği de eklenmekte. Yani KIA Sportage’daki makyaj donanım listesine de etki etmiş. Öyle ki; donanım seviyesine bağlı olarak otomobilde; dur-kalk özelliğine sahip akıllı hız sabitleme sistemi, çevre görüş sistemi ve sürücü dikkat dağınıklığı uyarı sistemi de dahil olmak üzere KIA’nın en güncel sürüş destek sistemleriyle alınabiliyor. 

ef4ace9f0d786a83e715aa28a3507bff_2.jpg

Kia Sportage yeni bir dizel motora sahip. Markanın yeni ‘SmartStream’ verimlilik teknolojileriyle donatılan bu ünitenin yüksek verimlilik seviyesi sunduğu açıklanıyor. 136 beygir gücündeki 1.6 litrelik motor 2.000 d/d’den itibaren 320 Nm’lik tork değeri sunuyor. 7-ileri çift kavramalı şanzımanla kombine edilen ünite, seçici katalitik indirgeme (SCR) sistemi, dizel partikül filtresi ve start&stop sistemi gibi teknolojilerin de katkısıyla Euro 6d TEMP emisyon normunu karşılıyor. 1.6 litrelik dizel-otomatik Sportage’ın ortalama yakıt tüketimi 4.7 lt/100 km olarak açıklanmakta. Lansman organizasyonu sırasında elde ettiğimiz 5 litre seviyelerindeki tüketim değeriyle tutumlu bir karaktere sahip olduğunu ortaya koyan Sportage, ayrıca konfor açısından da oldukça iddialı.

KIA’nın global pazarda en çok satan modeli olan Sportage’ın yenilenen yüzü ve Türkiye’de satışa sunulmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan KIA Genel Müdürü Can Ağyel, “KIA Sportage ilk satışa sunulduğu 1994 yılından bu yana sınıfının en gözde modellerinden biri oldu.  Tasarımı, kullanım keyfi ve zengin ekipman seviyesiyle ülkemizde de çok sevildi. 4. nesil makyajlı KIA Sportage ile her zamanki gibi standartları yükselterek heyecan yaratmaya devam ediyoruz. Yenilenen KIA Sportage 136 bg gücündeki 1.6 litrelik dizel motoru, yenilenen dış ve iç tasarımı, gelişmiş donanım özellikleriyle bu başarıyı daha ileriye taşıyacak” dedi. Yenilenen Sportage Elegance donanım paketinde hurda teşviki ile 167.200 TL’lik fiyat etiketi taşıyor.

ÇOK OKUNANLAR