LANSMAN › Kompakt hatchback’te hibrit farkı

Kompakt hatchback’te hibrit farkı

27 Şubat 2020 / 01:45 Toyota, yeni Corolla Hatchback modelini turbo benzinli ve hibrit motor seçenekleriyle satışa sundu

Kompakt hatchback’te hibrit farkı

Hibrit teknolojisi denildiğinde ülkemizde akıllara ilk gelen marka olan Toyota, hibrit model gamına yeni bir seçenek daha ekledi. Turbo benzinli ve hibrit versiyonlarıyla Türkiye pazarına sunulan tamamen yeni Corolla Hatchback, Mart ayının sonuna kadar geçerli lansmana özel fiyat etiketleriyle Türkiye pazarına sunuldu. Turbo benzinli versiyonu 157 bin 900 TL’den başlayan fiyat etiketleriyle sunulan Corolla Hatchback’in Hybrid teknolojili versiyonu ise 193 bin 300 TL’lik başlangıç fiyatına sahip.

1df77c485aaee009021e5eb896533966_0.jpg

Toyota’nın Under Priority ve Keen Look tasarım dilinin evrimleşmiş haliyle şekillenen Corolla Hatchback, başarılı satış rakamlarına ulaşan sedan gövdeli Corolla’dan daha farklı ve sportif bir tasarıma sahip. TNGA platformuyla birlikte, Auris isimli selefinden 40 mm daha uzun ve 20 mm daha alçak bir gövdeye sahip olan Corolla Hatchback, 2640 mm'lik aks aralığı sunuyor. Yeni proporsiyonları, LED farları, kaslı arka tasarımı ve sportif tavan spoyleriyle dikkat çekici bir görünüm sunan otomobilin kabini de sportif bir tasarıma sahip. Kapılarının ardında rahat ve ferah bir ortam barındıran Corolla Hatchback’in bagaj hacmi ise 361 litre olarak veriliyor.

1df77c485aaee009021e5eb896533966_2.jpg

Corolla Hatchback’in kabini; kişiselleştirilebilen 3 boyut efektli 7 inç’lik çok fonksiyonlu dijital gösterge, 8 inç’lik dokunmatik ekranlı Toyota Touch 2 multimedya sistemi, hibrit versiyonlarda standart olarak sunulan kablosuz şarj ünitesi, 10 inç’lik renkli head-up display, ısıtmalı sürücü ve ön yolcu koltuğu gibi özellikleriyle teknolojik ve konforlu bir ortam sunarken, opsiyonel olarak tercih edilebilen açılabilir panoramik cam tavan ise aracın kabinine ferahlık katıyor. 

1df77c485aaee009021e5eb896533966_1.jpg

Corolla Hatchback 116 bg gücünde 1.2 litrelik turbo benzinli ve 122 bg sistem gücü sunan 1.8 litrelik hibrit motor seçenekleriyle tercih edilebilmekte. Düşük yakıt tüketimine ve düşük CO2 emisyonuna sahip Corolla Hatchback Hybrid’in günlük kullanımlarda yüzde 50’ye kadar oranda elektrikli motoruyla gidebildiği açıklanıyor. 

1df77c485aaee009021e5eb896533966_3.jpg

Corolla Hatchback, yüksek güvenlik standartlarını beraberinde getiren Toyota Safety Sense teknolojisiyle birlikte sunuluyor. Hibrit versiyonlarında standart olarak yer alan Toyota Safety Sense teknolojisi, gündüz ve gece yaya algılama özelliğini içeren Ön Çarpışma Önleyici Sistem (PCS), Adaptif Hız Sabitleyici (ACC), otomatik yönlendirme desteğini içeren Şerit Takip Sistemi (LDA) ve Otomatik Yanan Uzun Farlar (AHB) gibi teknolojileri de kapsıyor.

Corolla Hatchback, 1.2 Turbo benzinli versiyonlarında Dream ve Flame olmak üzere iki donanım seviyesiyle sunulurken, Corolla Hatchback Hybrid’de ise Dream, Flame ve Passion X-Pack olmak üzere üç farklı donanımla tercih edilebiliyor. Passion X-Pack’de Fren Destekli Akıllı Park Sensörleri ve Kolay Akıllı Park Destek Sistemi gibi özellikler yer alıyor.

1df77c485aaee009021e5eb896533966_4.jpg

 “COROLLA HATCHBACK İLE C SEGMENTİNE YENİ BİR SOLUK GELECEK”

Yeni modelin basın toplantısında konuşan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, yoğun rekabetin yaşandığı C segmentine Corolla Hatchback ile yeni bir soluk geleceğini belirterek “Büyük bir heyecan içindeyiz. Tasarımı, donanımı, konforu, dinamikliği ve özellikle hibrit versiyonu ile Corolla Hatchback yeni bir dönemin kapısını aralayacak. Bu yeni modelimizin, müşterilerimizin beklediği değişimi ve heyecanı yaratacağına eminiz. Corolla Hatchback, markamızın satış ve imajına önemli katkılar sağlayacaktır” dedi. Corolla Hatchback ile hibrit ürün gamının genişlediğine ve Türkiye’de her binek modelin bir hibrit versiyonu olduğuna da dikkat çeken Bozkurt şunları söyledi; “Bu segmentte en dinamik modellerin başında gelen Yeni Corolla Hatchback farklı heyecan arayanların gözde modeli olacak. Özellikle dinamik yapısı ile gençler başta olmak üzere yeni bir kitleye ulaşmayı hedefliyoruz. Şıklığı, daha fazla sürüş keyfi sunması ve hatta bunları yaparken üstün güvenlik özelliklerini de barındırması Corolla Hatchback’i benzerlerinden hemen ayıracaktır. 2020 yılında ilk etapta yüzde 50’den fazlası hibrit versiyon olmak üzere 1050 adetlik satış hedefimiz bulunuyor. Corolla Hatchback’in Türkiye’de de önemli bir hayran kitlesine sahip olacağına ve talebin katlanarak süreceğine inancım tamdır.” 

ÇOK OKUNANLAR