SEKTÖREL › Land Cruiser 60 yaşında...

Land Cruiser 60 yaşında...

09 Ağustos 2011 / 02:24 Toyota’nın 1951 yılında BJ ismiyle üretime başladığı 4x4 modeli Land Cruiser 60'ıncı yılını kutluyor

Land Cruiser 60 yaşında...
1951 yılının Ağustos ayında BJ adıyla pazara sunulan ve zamanla bir fenomene dönüşen Toyota Land Cruiser, güvenilirliği ile kuzey ve güney kutuplarını fetheden, çölleri ve yağmur ormanlarını geçen, madenlerde çalışan, ücra bölgelerdeki hayatları kurtarmak için dünyayı dolaşanların en iyi arkadaşı oldu. Başlangıçta askeri amaçlar için üretilen Land Cruiser, zaman içinde üstün kabiliyetleri ile durdurulamaz bir dört çeker olarak hayatımızdaki yerini aldı. Bugün Toyota, her amaca uygun olarak üretilen Land Cruiser modelinin 60’ncı yılını kutluyor.

Land Cruiser’a duyulan güven “Hiçbir engel ve sınır onu durduramaz” cümlesinde hayat buluyor. Lanse edildiği ilk günden bu yana kadar dünyanın gördüğü en dayanıklı dört çekerli araçların başında gelen Land Cruiser’ın 60 yıla yayılan başarı hikayesi, SB tipi kamyon şasisi baz alınarak üretilmesinden başlayarak Fuji Dağındaki  2500 rakımlı istasyona ilk çıkan araç olma özelliğini taşıyan BJ modeline kadar uzanıyor. Land Cruiser’ı 1950’ler ve 1960’larda ihracat stratejisinin kuvvetli bir parçası olarak Ortadoğu ve Güney Amerika pazarlarında görüyoruz. Land Cruiser, bugün dünyanın 190’dan fazla ülkesinde 6 milyon kişi tarafından tercih ediliyor.

Başta ağır vasıta olarak tasarlanan Land Cruiser’ın müşteri talepleri dikkate alınarak iki ek kasa tipi de pazara sunuldu. Toyota 1966’da, mevcut Land Cruiser V8 modelinin de atası olan ilk station wagon modeli FJ55’i, artan insan ve yük taşıma talebine cevap vermek üzere pazara sundu. 1984’te ise, hafif tip araç ihtiyacını dikkate alarak, kolay manevra kabiliyeti, üstün off-road yetenekleri ile daha fazla mükemmellik ve konfor getiren bir versiyon olan, kısa şasili 70 serisinin üretimine başladı.

ÇOK OKUNANLAR