Le Mans rakiplerinin detayları belli oldu!
13 Aralık 2013 / 17:22 Audi ve Porsche'nin Le Mans'da karşı karşıya gelecek LMP1 otomobillerinin detayları burada...

Porsche'nin 16 yıl sonra WEC (Dünya Dayanıklılık Şampiyonası)'ye geri dönüşü, son 10 yıla damgasını vuran Audi'nin rahatını kaçıracağa benziyor. İlk olarak önümüzdeki yıl Nisan ayı ortasında sezonun ilk yarışında Silverstone pistinde karşı karşıya gelecek iki otomobilin de asıl hedefi Haziran ayında düzenlenen Le Mans 24 Saat yarışını kazanmak. Bu büyük yarışta karşı karşıya gelecek LMP1 yarış otomobillerinin teknik detayları ise henüz açıklandı.
Audi yetkilileri 2014 Audi R18 e-tron quattro'yu önümüzdeki yıl için hazırlarken LMP1 kategörisine gelen yeni kısıtlamalar sebebiyle otomobilin ortasında yer alan V6 TDI motorun her parçasını elden geçirmek zorunda kaldıklarını söylüyor. Bu motor gücünü sadece arka tekerleklere aktarırken, otomobilin ön aksında bulunan e-quattro hibrit sistem ön tekerleklere güç veriyor.
Enerji geri dönüştürme sistemini tekrar optimize eden Audi mühendisleri, hibrit sistemi de geliştirmiş. Daha ince lastikleriyle R18, selefine göre yüzde 30 daha az yakıt tüketimine sahip. 1050 mm'lik yüksekliğiyle bir önceki modelden 20 mm daha yüksek olan yeni otomobil, 100 mm azalan genişliğiyle daha iyi bir aerodinamiğe sahip.
Taşıdığı kamuflaj ile Porsche'nin LMP1 prototipinin boyutlarıyla ilgili herhangi bir veri hâlâ mevcut değil. Ancak otomobilin dört silindirli hibrit motora ve iki adet enerji geri kazanım sistemine (KERS) sahip olduğu Porsche tarafından açıklandı. Ayrıca otomobilde bulunan pil takımı sürücünün depolanan enerjiyi istediği zaman kullanmasına yardımcı olurken, bir elektrik motoru ön tekerleklere güç verecek.
WEC'nin atılan her turda kullanılan yakıt ve elektrik enerjisi miktarını kısıtladığını eklemeden geçmeyelim.
-
BOM 2026 sezonuna hazır
BOM, 2026 sezonunda Avrupa’da uluslararası düzeyde iki farklı seride yarışan ilk Türk takımı olacak
-
Defender, Dakar’da çifte podyum elde etti
Defender, 2026 Dakar Rallisi’ndeki ilk katılımında Stock kategorisinde ilk iki sırayı almayı başardı
-
Toyota'dan 200 adetle sınırlı bir GR Yaris
Toyota, Dünya Ralli Şampiyonu Sébastien Ogier’den ilham alan sınırlı üretim bir GR Yaris hazırladı
-
Ferrari ile FerMas iş birliğinin 20’nci yılı
Ferrari’nin Avrupa ve Afrika bölgesinden sorumlu yöneticisi Marco Sambaldi Türkiye’yi ziyaret etti
-
Nissan'dan güneş enerjisiyle çalışan Ariya konsepti
Nissan, Temiz Enerji Günü kapsamında güneş enerjisiyle çalışan Ariya konseptini tanıttı
-
Volvo EX60 yılın ikinci yarısında gelecek
Volvo Cars, 810 km'ye varan menzil vaat eden tamamen elektrikli yeni modeli EX60’ı tanıttı
-
Hyundai insan merkezli robotik çağını başlatıyor
CES 2026’da tanıtılan insansı robot Atlas, insanlarla iş birliğinde üretimde güvenliği artıracak ve Fiziksel Yapay Zeka dönemini başlatacak
-
DS Automobiles'den özel bir konsept
DS Automobiles, DS PENSKE Formula E pilotu Taylor Barnard ile birlikte tasarlanan “Taylor Made N°4 Concept” modelini tanıttı
-
MG ZS Hybrid+ Şubat ayında Türkiye'ye
MG, C-SUV segmentindeki ZS Hybrid+ modelini şubat ayında pazara sunmaya hazırlanıyor
-
Renault'nun küresel atağı devam ediyor
Türkiye ise markanın 2025 yılında Fransa’nın ardından en çok satış yapılan ikinci pazarı oldu














FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS