MOTORSPORLARI › Le Mans rakiplerinin detayları belli oldu!

Le Mans rakiplerinin detayları belli oldu!

13 Aralık 2013 / 17:22 Audi ve Porsche'nin Le Mans'da karşı karşıya gelecek LMP1 otomobillerinin detayları burada...

Le Mans rakiplerinin detayları belli oldu!

Porsche'nin 16 yıl sonra WEC (Dünya Dayanıklılık Şampiyonası)'ye geri dönüşü, son 10 yıla damgasını vuran Audi'nin rahatını kaçıracağa benziyor. İlk olarak önümüzdeki yıl Nisan ayı ortasında sezonun ilk yarışında Silverstone pistinde karşı karşıya gelecek iki otomobilin de asıl hedefi Haziran ayında düzenlenen Le Mans 24 Saat yarışını kazanmak. Bu büyük yarışta karşı karşıya gelecek LMP1 yarış otomobillerinin teknik detayları ise henüz açıklandı.

Audi yetkilileri 2014 Audi R18 e-tron quattro'yu önümüzdeki yıl için hazırlarken LMP1 kategörisine gelen yeni kısıtlamalar sebebiyle otomobilin ortasında yer alan V6 TDI motorun her parçasını elden geçirmek zorunda kaldıklarını söylüyor. Bu motor gücünü sadece arka tekerleklere aktarırken, otomobilin ön aksında bulunan e-quattro hibrit sistem ön tekerleklere güç veriyor.

Enerji geri dönüştürme sistemini tekrar optimize eden Audi mühendisleri, hibrit sistemi de geliştirmiş. Daha ince lastikleriyle R18, selefine göre yüzde 30 daha az yakıt tüketimine sahip. 1050 mm'lik yüksekliğiyle bir önceki modelden 20 mm daha yüksek olan yeni otomobil, 100 mm azalan genişliğiyle daha iyi bir aerodinamiğe sahip.

Taşıdığı kamuflaj ile Porsche'nin LMP1 prototipinin boyutlarıyla ilgili herhangi bir veri hâlâ mevcut değil. Ancak otomobilin dört silindirli hibrit motora ve iki adet enerji geri kazanım sistemine (KERS) sahip olduğu Porsche tarafından açıklandı. Ayrıca otomobilde bulunan pil takımı sürücünün depolanan enerjiyi istediği zaman kullanmasına yardımcı olurken, bir elektrik motoru ön tekerleklere güç verecek.

WEC'nin atılan her turda kullanılan yakıt ve elektrik enerjisi miktarını kısıtladığını eklemeden geçmeyelim.

Foto Galeri Tüm Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR