YENİ MODELLER › Lexus RC ve GS Türkiye’de satışa sunuluyor

Lexus RC ve GS Türkiye’de satışa sunuluyor

03 Şubat 2016 / 00:13 Her iki modelin de 80.000 euro’dan başlayan fiyatlara sahip olacağı açıklanıyor

Lexus RC ve GS Türkiye’de satışa sunuluyor

Lexus, heyecan verici modelleriyle premium segmentte farkını ortaya koymayı amaçlıyor. Üreticinin yenilenen sedan modeli GS ve yeni spor coupe’si RC, 80.000 euro’dan başlayan fiyatlarla İstanbul’daki Lexus showroom’unda yerini almaya hazırlanıyor. Türkiye’de satışına başlanacak altı Lexus modeli arasında yer alacak olan RC ve GS ile birlikte, premium segmentte belirli başarı sergilemiş olan IS, NX, RX ile LS modelleri de Türk otomobil severlerin beğenisine sunulacak.

Lexus’un karakteristik özelliklerini bir adım ileriye taşımayı vaat eden GS sedan, markanın imzası niteliğindeki ızgarası ile kaslı ve dinamik tasarımıyla dikkat çekiyor. GS modelinin DNA’sını daha agresif ve daha cesur bir noktaya taşıyan yeni GS, GT otomobillerinin uzun yol konforunu ve sportif çevikliğini bir arada sunmayı vaat ediyor. Ön, arka ve yan tasarımı elden geçirilen GS, yeniden tasarlanan ön tamponu ile birlikte selefine kıyasla 30 mm uzayarak toplamda 4880 mm uzunluğa ulaşıyor.

Avrupa’da ve Türkiye’de üç farklı versiyona sahip olan GS ürün gamında, GS 450h ile GS 300h olmak üzere iki hibrit model yer alıyor. 245 bg güç ve 350 Nm tork üreten 2-litre turbo motora sahip GS 200t ise bu iki hibrit versiyona eşlik ediyor.

Lexus yeni coupe modeli RC’de, şık ve agresif tasarımı, keyifli ve heyecan verici bir sürüş deneyimiyle birleştirdiğini iddia ediyor. Markaya genç müşterileri çekmeyi hedeflediği açıklanan sportif RC modeli, 2.5-litre hacimli motora ve bir elektrikli motora sahip hibrit RC 300h ve 245 bg’lik 2-litre turbo benzinli motora sahip RC 200t versiyonlarıyla Türkiye pazarına sunuluyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR