YENİ MODELLER › Makyajlı Audi RS7 Sportback tanıtıldı

Makyajlı Audi RS7 Sportback tanıtıldı

04 Haziran 2014 / 13:52 Alman üretici A7 ve S7 Sportback’in ardından RS7’yi de makyajladı

Makyajlı Audi RS7 Sportback tanıtıldı

Audi A7 Sportback model gamının zirvesinde yer alan RS7, geçirdiği makyaj operasyonunun sonrasında elden geçirilmiş hava girişlerine ve tek parça, petek şeklinde detaylandırılmış ızgaraya sahip ön tamponu ve daha keskin hatlarıyla dikkat çekiyor. Alman üretici makyajlanan otomobil ile birlikte Sepang Mavisi, Efsane Siyahı, Buzul Beyazı ve Floret Gümüşü gibi yeni renkler ve otomobilinin daha şık görünmesini isteyenler için opsiyonel olarak mat alüminyum, parlak siyah ve karbon detay paketleri sunuyor.

Yenilenen otomobilin en büyük değişikliği ise farlarda yapılmış. RS7, Audi’nin A8 ve S8 modellerinde sunmaya başladığı, ardından makyajlı A7 ve S7’de yer verdiği matrix LED farları opsiyonel olarak sunuyor. Bu farlar RS7’de karartılmış olmasıyla dikkat çekiyor. Otomobilin iç mekanında yapılan değişiklikler ise elden geçirilmiş gösterge grubu, hava çıkışları, vites kulakçıkları, quattro amblemi ve yeni yazılıma ve MMI touch’a sahip MMI infotainment sistemi olarak göze çarpıyor.

Otomobilin silindir kapatma teknolojisine sahip çift turbolu 4.0-litrelik TFSI V8 motoru 560 bg güç ve 700 Nm tork üretirken, bu motor RS7’nin 0-100 km/s sprintini 3.9 sn’de tamamlamasına ve hızlanmayı 305 km/s’ye kadar sürdürmesine yardımcı oluyor. Motorun ürettiği güç tekerleklere quattro dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8-ileri tiptronic şanzıman üzerinden aktarılıyor ve bu kombinasyon makyajlı Audi RS7 Sportback’in 221 g/km’lik CO2 salım değerine ve 9.5 lt/100 km’lik ortalama yakıt tüketimine sahip olmasını sağlıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR