
Makyajlı Boxster yeni ismiyle ortaya çıktı
27 Ocak 2016 / 15:26 Artık Porsche 718 Boxster adı ile anılan yeni otomobil, dört silindirli turbo motor seçeneklerine sahip

Porsche, yeni modeli 718 Boxster’ın üzerindeki örtüyü kaldırdı. Aslında markanın Boxster modelinin makyajlanmış hali olan yeni otomobil ilk bakışta daha büyük hava girişleri ve LED gündüz farlarını bünyesinde barındıran yeni bi-xenon farları ile farklı bir otomobil olduğunu belli ediyor. Bakışlarınızı otomobilin arka kısmına doğru devam ettirdiğinizde, otomobilin yeni kapı eşiklerine, yan hava girişlerine ve kapı kulplarına sahip olduğunu görüyorsunuz. Arka tarafta ise yeni üç boyutlu LED stoplar ve küçük bir spoyler gibi görünen ve Porsche harflerini üzerinde barındıran yeni detay dikkat çekiyor.
718 Boxster’ın iç mekanında büyük değişiklikler mevcut değil, ancak yenilenen otomobilde yuvarlak havalandırma çıkışlarına sahip yeni bir konsolun yer aldığı görülüyor. İç mekanda ayrıca yeni bir direksiyon simidi ve elden geçirilmiş Porsche Communication Management infotainment sistemi yer alıyor.
Yenilenen otomobilin giriş seviyesinde 2-litre hacimli dört silindirli boxer turbo motor yer alıyor. 300 bg güç ve 380 Nm tork üreten bu motor, yerine geçtiği 2.7-litre hacimli altı silindirli motordan 35 bg daha fazla güç ve 100 Nm daha fazla tork üretiyor.
718 Boxster S’te yer alan 2.5-litre hacimli dört silindirli boxer turbo motor ise 350 bg güç ve 420 Nm tork üretiyor ve bu değerler makyajsız Boxster S’e kıyasla 35 bg ve 60 Nm’lik artışı ifade ediyor.
Opsiyonel PDK şanzıman ve Sport Chrono Paketi ile tercih edildiği zaman 718 Boxster 0-100 km/s hızlanmasını 4.7 sn’de (eski otomobile kıyasla 0.8 sn daha hızlı) tamamlıyor, aynı donanıma sahip 718 Boxster S ise aynı hıza 4.2 sn’de (eski otomobile kıyasla 0.6 sn daha hızlı) ulaşıyor. Porsche, 718 Boxster’ın maksimum hızını 275 km/s olarak, 718 Boxster S’in maksimum hızını ise 285 km/s olarak açıklıyor. Daha güçlü ve daha hızlı olmalarına karşın yeni Boxster ve Boxster S’in seleflerine göre yüzde 13’e kadar daha yakıt verimli oldukları bildiriliyor.
Porsche’nin yeni 718 Boxster’ların teslimatlarına Haziran ayının sonunda başlaması bekleniyor.
Haber: Ege Geçyatan
-
Neue Klasse i3 sahneye çıktı
BMW'nin ikinci "Neue Klasse" modeli olan tamamen elektrikli i3 tanıtıldı. İşte elektrikli 3'ün detayları...
-
DS 7 yeni neslinde elektrikleniyor
DS Automobiles, N°7 ile kompakt SUV segmentindeki varlığını güncelliyor
-
Tofaş, ABD'ye yeniden ihracata başlıyor
K0 kodlu hafif ticari, Ram ProMaster City adıyla Kuzey Amerika’ya ihraç edilecek
-
Yeni Volkswagen T‑Roc satışa sunuldu
T-Roc, yeni bir tasarıma, hafif hibrit motora ve gelişmiş sürüş destek sistemlerine sahip
-
Borusan Next’ten Florya’da yeni servis noktası
Borusan Next, özel servis yapılanmasını genişletme stratejisi kapsamında üçüncü servis noktasını İstanbul Florya’da hizmete açtı.
-
Mercedes-Benz Otomotiv’de görev değişimi
Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, 30 Haziran 2026’da görevini Stuttgart’tan Türkiye’ye gelecek Şenol Bayrak’a devredecek.
-
IONIQ 3 Milano Tasarım Haftası’nda tanıtılacak
İzmit’te üretilecek IONIQ 3 ilk kez 2026 Milano Tasarım Haftası’nda sahneye çıkacak























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS