SEKTÖREL › Makyajlı E-Serisi ailesi tamamlandı

Makyajlı E-Serisi ailesi tamamlandı

23 Ekim 2020 / 01:40 Mercedes-Benz'in makyajlı E-Serisi ailesi Coupé ve Cabriolet gövde tipleriyle tamamlandı

Makyajlı E-Serisi ailesi tamamlandı

Mercedes-Benz E-Serisi Coupé ve Cabriolet, Ekim ayı itibarıyla ülkemizde satışa sunuldu. EQ Boost teknolojili 2.0 litrelik motora sahip E 300 versiyonlarıyla ülkemize giriş yapan otomboillerden E 300 Coupé 1.355.000 TL, E 300 Cabriolet ise 1.558.000 TL'den başlayan fiyat etiketleri taşıyor. 

E 300'lerde görev yapan turbo beslemeli 4 silindirli 2.0 litrelik benzinli motor 258 bg güç üretirken, EQ Boost elektrikli destek ünitesi sayesinde anlık olarak 14 bg’lik ek bir güç daha kullanıma dahil ediliyor. İçten yanmalı motorun sağladığı 370 Nm’lik maksimum torka ek olarak EQ Boost desteği anlık olarak 150 Nm ile ivmelenmeye katkıda bulunuyor. Standart donanımdaki 9G-TRONIC otomatik şanzımanın da katkısıyla 6,7 ile 7,4 lt/100 km arasında değişen karma yakıt tüketimi sunabilen araçların maksimum hızları ise elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılmış durumda. 

7d168672ec922d5cd423b6c5febd6117_2.jpg

Tıpkı sedan gövdeli E Serisi gibi başta ön bölüm olmak üzere tasarımları daha sportif olacak şekilde yenilenen otomobillerde standart olarak sunulan tam-LED ön farlar daha ince bir görünüm kazanırken, LED stop lambalarının da iç tasarımı yenilenmiş. Yine makyajla birlikte iki kapılı modellerin her ikisi de ailenin diğer gövde tiplerinde hayata geçirilen iyileştirmelerden yararlanıyor. Entegre marş jeneratörü ile daha da verimli hale gelen benzinli motor, yeni nesil sürüş destek sistemleri ve bilgi-eğlence sistemi MBUX bunlardan bazıları.

E-Serisi Cabriolet’de elektrikli rüzgar deflektör sistemi AIRCAP ve AIRSCARF ense ısıtma sistemi standart olarak sunuluyor. Kabin içi gürültü konforunu iyileştiren akustik tavan da dört mevsim kullanım konforuna katkı sağlıyor. Heyecan uyandıran coupe gövde orantıları ve dört kişiyi rahat ettiren geniş iç mekânıyla E-Serisi Coupé de etkileyici Gran Turismo tasarım ve özelliklerini en güncel teknolojilerle birleştiriyor.

7d168672ec922d5cd423b6c5febd6117_0.jpg

Güncellemeyle birlikte E-Serisi Coupé ve Cabriolet ürün ailesine yüksek teknoloji gümüşü, metalik grafit grisi, metalik mojave grisi ve designo metalik patagonya kırmızsı olmak üzere yeni gövde renkleri de eklenmiş. Ürün çeşitliliği, özel tasarımıyla yakıt tasarrufuna ve dolayısıyla sürdürülebilirliğe katkı sağlayan aero jant dahil olmak üzere yeni jant seçenekleriyle genişliyor.

E-Serisi Coupé ve Cabriolet, makyajla birlikte tamamen yeni, akıllı bir direksiyonla donatılıyor. Deri direksiyon dışında bir süper spor versiyon da sunuluyor. Kontrol yüzeyleri parlak siyah, dekoratif unsurlar ise gölgeli gümüş olarak renklendiriliyor. Gösterge panelinin ve medya ekranının kumanda fonksiyonları, fiziksel prensibi optik yerine artık kapasitif çalışan Touch-Control üzerinden kontrol ediliyor. 

Yeni E-Serisi Coupé ve Cabriolet'de en güncel bilgi-eğlence sistemi MBUX kullanıma sunuluyor. Sistem, bir araya geldiklerinde geniş ekran görünümü oluşturan iki adet 12,3 inçlik ekrandan oluşuyor. Araçlardaki bir diğer özellik olan ENERGIZING konfor yönetimi de çeşitli konfor sistemlerini birbirine bağlıyor ve aydınlatma, müzik ve masaj fonksiyonları üzerinden kabin içi huzur ve rahatlığı en üst seviyeye taşıyor. ENERGIZING COACH ise E-Serisi Coupé ve Cabriolet’te yeni bir özellik olarak devreye giriyor. Akıllı bir algoritmaya dayanan sistem, duruma ve bireysel ihtiyaçlara bağlı olarak programlardan birini öneriyor. Sistem, zorlu ve oldukça monoton yolculuklardan sonra kullanıcının kendini iyi hissetmesini sağlamayı amaçlıyor.

URBAN GUARD Araç Koruması, izinsiz giriş ve hırsızlık alarm sistemi, araç konumunda değişiklik tespit ettiğinde görsel ve sesli uyarı ile çekme koruması, alarm sireni, iç koruma (İç mekânda hareket olduğunda tetikleniyor) ve hırsızlık veya park halinde çarpma tespiti için ön hazırlık içeriyor. Araç sensörleri, park edilmiş ve kilitli araca darbe uygulandığı, aracın çekildiği veya birisinin araca girmeye çalıştığı anı kaydediyor. Sistem, olası bir darbenin aracın hangi bölgesinde ve ne kadar şiddetli gerçekleştiğini bildiriyor. Söz konusu bilgi, araç çalıştırıldığında bir kereye mahsus olmak üzere bilgi-eğlence ekranında gösteriliyor. 

7d168672ec922d5cd423b6c5febd6117_1.jpg

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan Yeni E-Serisi Coupé ve Cabriolet’in Türkiye’de satışa sunulmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Otomobil kullanmayı daha zevkli bir hale getiren E-Serisi Coupé ve açık hava keyfinin adresi E-Serisi Cabriolet, segmentlerinin yıllardır en fazla tercih edilen araçları arasında yer alıyor. Gran Turismo yani uzun yolculuklara çıkmak için her fırsatı değerlendiren otomobil tutkunlarını, markamızın en yeni güvenlik, konfor ve iletişim teknolojileriyle güncellediğimiz iki yeni modelimiz ile buluşturuyoruz. Ağustos 2020’de satışa sunduğumuz ve bir kez daha segmentinin en fazla tercih edilen modeli konumunu pekiştiren Yeni E-Serisi Sedan’ın ardından, Coupé ve Cabriolet model seçenekleri ile Yeni E-Serisi ailesini tamamlamış oluyoruz. 3 farklı gövde tipinde bayilerimizde yerini alan E-Serisi model ailesi, güvenlik ve konfordaki yenilikleriyle, elektrik destekli güç üretimi ve otonom sürüşe doğru yolculuğumuzda teknolojinin geldiğini son noktayı işaret ediyor.” dedi. 

 

ÇOK OKUNANLAR