GÜNDEM › Makyajlı Ibiza Türkiye'de...

Makyajlı Ibiza Türkiye'de...

06 Ağustos 2021 / 23:53 SEAT’ın başarılı küçük sınıf modeli Ibiza yenilenen haliyle Türkiye’de satışa sunuldu

Makyajlı Ibiza Türkiye'de...

SEAT'ın bugüne kadar dünya genelinde 6 milyon adetten fazla satılan başarılı modeli Ibiza'nın güncellenen versiyonu Türkiye’de satışa sunuldu. DSG şanzımanla kombine edilen 110 beygir gücünde 1.0 EcoTSI motor ve 231 bin TL’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim fiyat etiketleriyle satışa sunulan makyajlı Ibiza, 200 Nm'lik maksimum tork verisine ve 100 km'de 4,8 lt’lik ortalama yakıt tüketimine sahip. 0’dan 100 km/s’e 10,3 saniyede çıkan otomobil maksimum 195 km/s hıza ulaşabiliyor. İlk etapta ülkemizde Style donanım seviyesinde ve 7-ileri DSG şanzımanla sunulan makyajlı Ibiza, önümüzdeki aylarda 5-ileri manuel şanzımanlı 80 beygir gücünde 1.0 Evo motor seçeneğine de sahip olacak.  

3b00969b3ec0d3affab3577f921fb1e8_0.jpg

Makyajlı SEAT Ibiza’da daha fazla görüş ve daha düşük enerji tüketimi sağlayan LED teknolojisi standart olarak sunuluyor. EcoLED ve mercekli Full LED olarak iki farklı seçeneği bulunan ön far teknolojisi aracın dış görünümünün en önemli parçalarından biri olarak öne çıkıyor. Alüminyum alaşımlı yeni jant tasarımları aracın dinamik ve sportif duruşunu vurguluyor. Arkada el yazısı ile yazılan model logosu; ön kısmı mat ve kenarlarında parlak yeni iki farklı tonda krom kaplamalı yeni SEAT logosu hem ön hem de arkada araca şık bir son dokunuş katıyor. SEAT Ibiza’da yapılan değişiklikler, renk yelpazesinde de devam ediyor. Safir Mavi ve Asfalt Mavi renk seçenekleri modelde yeni sunulan yeni renkler olarak öne çıkıyor. 

3b00969b3ec0d3affab3577f921fb1e8_1.jpg

Otomobilin iç tasarımı da elden geçirilmiş. Yeni malzemeler, teknolojiler ve aydınlatma sistemleriyle daha yüksek bir kalite algısı sunan kabindeki en önemli yeniliklerden biri yeni bilgi-eğlence sistemi oluyor. Sürücünün göz hizasında yer alan yükseltilmiş ekran, artık daha ergonomik bir pozisyonda konumlanıyor. Yüzde 20’den daha fazla büyüyen dokunmatik ekran standart olarak 8,25 inç genişliğinde; opsiyonel olarak ise 9,2 inç genişliğinde alınabiliyor. SEAT’ın diğer modellerinden de bilinen 10,25 inçlik Dijital Gösterge de yenilenen Ibiza’daki teknolojik yenilikler arasında yer alıyor. 

3b00969b3ec0d3affab3577f921fb1e8_2.jpg

Yeni çok işlevli Nappa deri direksiyon simidiyle tamamlanan yumuşak ön göğüs, yeni döşeme seçenekleri ve yeniden tasarlanmış havalandırma ızgaraları da Ibiza'nın kabinindeki yenilikler arasında bulunuyor. FR donanımında kırmızı, Xcellence donanımında mor ve Style donanımında ise gri renkte olan havalandırma ızgaraları; aynı zamanda FR ve Xcellence donanımında LED ambiyans aydınlatmasına da sahip.

Yeni Ibiza’nın navigasyon sistemiyle birlikte alınabilen Kablosuz Full Link teknolojisiyle kullanıcılar Apple CarPlay veya Android Auto sayesinde telefonlarını multimedya ekranına yansıtabiliyor. Bilgi-eğlence sistemi, yalnızca bir tıkla veya sesli komut ile erişilebilmesi sayesinde daha zengin bir performans sağlıyor. Ses tanıma sistemi, teknolojinin kullanımını daha güvenli ve basit bir hale getiriyor. “Hola Hola” denildiğinde aktif hale gelen sistem, kullanıcının verdiği komutları kullanarak bilgi-eğlence sistemini kontrol etmelerini sağlıyor. Orta konsolda 2 adet USB Type-C girişi de bulunuyor. 

3b00969b3ec0d3affab3577f921fb1e8_3.jpg

Makyajlı SEAT Ibiza, birçok yeni sürüş asistanı sistemi sunuyor. Tüm donanım seviyelerinde standart olarak 6 hava yastığının yanı sıra Adaptif Hız Sabitleyici (AAC), Ön Bölge Asistanı (Front Assist) ve Yorgunluk Tespit Sistemi sunan Ibiza'daki teknolojilerden biri olan Seyahat Asistanı, tüm hız aralıklarında yarı otonom bir sürüş sağlayarak, trafik durumuna göre aracın hızını koruyor. Ibiza, Şerit Takip Asistanı, Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Uzun Far Asistanı da sunuyor.

ÇOK OKUNANLAR