SEKTÖREL › Makyajlı Jeep Renegade Türkiye'de...

Makyajlı Jeep Renegade Türkiye'de...

26 Haziran 2019 / 00:07 Yenilenen Renegade, yenilikçi teknoloji donanımları ve yeni motor seçenekleriyle satışa sunuldu

Makyajlı Jeep Renegade Türkiye'de...

Jeep’in ilk kez 2014 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıttığı SUV modeli Renegade'in makyajlı versiyonu Türkiye pazarına sunuldu. Dünyanın farklı bölgelerinden birçok otomobil severin ortak beğenisiyle geliştirilen Renegade, bu operasyonla birlikte daha dinamik tasarım özelliklerine, yenilikçi teknoloji donanımlarına ve üstün güvenlik seviyesine kavuştu.

Otomobilin yenilenen 7 bölmeli ızgarası, yeni tasarımlı farları ile sis farları ve stop grubu ilk göze çarpan yenilikleri oluyor. LED teknolojili farları, geleneksel halojen farlara göre yüzde 50, Xenon farlara göre ise yüzde 20 daha iyi aydınlatma performansı sağlayan Renegade’in Longitude ve Sport versiyonlarında standart olarak sunulan 16 inç alaşımlı jantların haricinde, Limited ve Trailhawk’taki 17 inç alaşımlı jantlar ile Limited versiyonda opsiyonel olarak tercih edilebilen 19 inç boyutları da dâhil, 4 farklı jant seçeneği bulunuyor. Limited ve Trailhawk versiyonlarında sunulan siyah renkli tavan da Renegade’in yenilenen tasarım öğeleri arasında yer alıyor. 

Yenilenen Renegade’in geçirdiği makyaj kapsamında iç mekânı da gündelik yaşamı kolaylaştıran pratik özelliklerle donatılmış. Yenilenen orta konsol yapısı sayesinde farklı boyutlarda yeni eşya gözleri ile 1.2 litrelik ek saklama alanı sunan Renegade'in ön konsolunda, donanın seviyesine göre farklı ebatlarda sunulan yeni nesil Uconnect dokunmatik multimedya sistemi de daha güçlü bir işlemci ve geliştirilmiş tepki kapasitesiyle dikkat çekiyor. Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumlu olarak çalışan Uconnect 7-inç ve 8.4-inç NAV sistemleri aynı zamanda kullanıcı arayüzü deneyimini geliştiren çift parmak yakınlaştırma ve “Tut ve Sürükle” ile kişiselleştirilebilir menü ile yüksek çözünürlüklü, kapasitif, tam renkli dokunmatik ekranlarıyla öne çıkıyor. 

YENİ MOTOR SEÇENEKLERİ

Renegade’in motor gamında da yenilikler bulunuyor. Düşük hacimli 1.0 litrelik 3-silindirli benzinli motor seçeneği, 120 bg güç ve 190 Nm tork üretirken, 6-ileri manuel şanzımanla kombine ediliyor. DDCT çift kavramalı şanzımanla gücünü ön aksa aktaran 1.3 litrelik 4 silindirli turbo benzinli motor da 150 bg güç ile 270 Nm tork değerleri sunuyor. Bu motorun 180 bg güce sahip varyasyonu ise 4 tekerlekten çekiş sistemi ve 9 ileri otomatik şanzımanla satın alınabiliyor. Seleflerine oranla çok daha iyi bir performans vaat eden motorlar, 93 kg’den başlayan hafif yapısı, direkt enjeksiyon sistemi, elektronik Westgate yönetimi ve üçüncü nesil MultiAir teknolojisiyle ön plana çıkıyor. Subap zamanlamasını ayarlayan MultiAir III sayesinde yüksek güç üretiminde dahi yakıt verimliliği sağlanabiliyor. Yeni nesil MultiAir III turbo benzinli motor seçenekleri, bir önceki motor seçeneklerine göre yüzde 20’ye varan yakıt tasarrufu sağlıyor. 1,6 litrelik 120 bg MultiJet II turbo beslemeli dizel motor ise SCR (Seçici Katalitik Konvertör) sistemiyle donatılıyor. 1.6 litrelik motor 6-ileri manuel ya da çift kavramalı DDCT şanzımanla tercih edilebiliyor.

Yeni Jeep Renegade’in güvenlik donanımları da dikkat çekici. Elektronik Devrilme Engelleme ‘ERM’, Elektronik Stabilite Kontrolü ‘ESC’, Şerit Takip Sistemi, Trafik İşareti Algılama ve Akıllı Hız Asistanı, otomobilin tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunuluyor. Ayrıca ön ve arka park sensörleri, geri görüş kamerası, Ön Çarpışma Uyarısı, Aktif Acil Frenleme, Adaptif Hız Kontrolü, Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Arka Trafik Çapraz Geçiş Algılama gibi güvenlik donanımları, yenilenen Jeep Renegade’in Limited donanım seviyesinde standart olarak sunuluyor.

Jeep Marka Direktörü Sinan Saip Bel, Renegade ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “Türkiye’de satışa sunulduğu 2014 yılından beri  8 bin adeti aşan  satış rakamına ulaşan Renegade, segmentinde tercih sebebi olmayı sürdürerek başarısını devam ettiriyor. Yenilenen Renegade, Haziran ayı itibariyle 149 bin 900 TL’den başlayan fiyatla ülkemiz yollarıyla buluşuyor. Yeni motor seçenekleri, üstün teknolojisi ve güvenlik donanımlarıyla pazardaki iddiasını daha da artıracak”yorumunda bulundu. 

ÇOK OKUNANLAR