SEKTÖREL › Makyajlı KIA Sportage'da 1.6 dizel-otomatik versiyon

Makyajlı KIA Sportage'da 1.6 dizel-otomatik versiyon

09 Aralık 2018 / 14:03 Sportage'ın makyajlanan dış ve iç tasarımı dışında güvenlik teknolojileri ve motoru da yenilendi

Makyajlı KIA Sportage'da 1.6 dizel-otomatik versiyon

KIA Sportage, yenilenen yüzüyle Türkiye’de satışa sunuluyor. Sportage’ın sportif dış tasarımı yeni ön ve arka tamponlarla yeniden hayat bulurken ön farlar ve arka stop lambaları da yeniden yorumlanmış. Boyutları 17 ile 19 inç arasında değişen yeni jantlara sahip olan makyajlı Sportage yeni gövde rengi seçenekleri de sunuyor.

Otomobilin GT Line versiyonlarında parlak siyah radyatör ızgarası ve arka bagaj kapağında koyu krom süslemeler bulunuyor. Çift egzoz çıkışına sahip arka difüzör ve yeniden tasarlanan “buz küpü” LED sis farları ise tüm versiyonlarda mevcut.

Sportage'ın kabinindeki genel tasarım korunurken bir dizi etkin dokunuşla modernlik hissi arttırılmış. Kokpit yeni direksiyon simidi ve yeni göstergelerle şekillenirken yeni döşemelerin de katkısıyla kalite algısı yükselmiş. GT Line versiyonlarında çift renk kumaş ve deri koltuklar standart olarak sunulurken isteğe bağlı olarak tamamen deri döşemeler de tercih edilebiliyor. Orta konsoldaki iklimlendirme kumanda paneli de yeniden tasarlanmış.

3bc5c3b399bf350ca8cf1b852591c4b9_0.jpg

Yenilenen Kia Sportage donanım seviyesine bağlı olarak; dur-kalk özelliğine sahip akıllı hız sabitleme sistemi, park ve manevraları kolaylaştıran çevre görüş sistemi ve sürücü dikkat dağınıklığı uyarı sistemi de dahil olmak üzere KIA’nın en güncel sürüş destek sistemlerini bünyesinde barındırıyor. Ayrıca 7 inç büyüklüğünde dokunmatik ekranlı veya 8 inç büyüklüğünde çerçevesiz ekranlı olmak üzere iki farklı bilgi ve eğlence sistemi alternatifi de sunuluyor.

Kia Sportage yeni bir dizel motorla yollara çıkıyor. Bu motor markanın yeni ‘SmartStream’ verimlilik teknolojileriyle donatılmış. Sıralı dört silindirli 1.598 cc hacimli yeni turbo dizel motor, Kia’nın bugüne kadar ürettiği en temiz dizel motor olarak gösteriliyor.  Yeni 1.6 litre hacimli ‘SmartStream’ ünite 4000 d/d’de 136 bg güç ve 2000 d/d'den itibaren 320 Nm tork üretiyor. Motorun ürettiği güç yedi kademeli çift kademeli otomatik şanzıman üzerinden yola aktarılıyor. Euro 6d TEMP emisyon normunu karşıldığı açıklanan motor, 100 km’de ortalama 4,7 litre yakıt tüketiyor.

ÇOK OKUNANLAR