SEKTÖREL › Makyajlı Skoda Superb

Makyajlı Skoda Superb

16 Kasım 2013 / 09:34 Yenilenen Superb’in satışları, geçen yıla oranla yüzde 21 oranında arttı.

Makyajlı Skoda Superb

Çek üretici Skoda’nın “Amiral Gemisi” konumundaki modeli Superb, yenilenen versiyonuyla büyük beğeni topladı ve Türkiye pazarında önemli satış başarısı elde etti. Ağustos ayında satışa sunulan yeni Superb, ekim ayı sonuna kadar 1.009 adetlik satışa imza atarken, satışa sunulduğu Ağustos-Ekim ayları arasında orta üst sınıfta yüzde 9.38’lik pazar payına ulaştı.

2012 yılında Ocak-Ekim döneminde toplam Superb satışları 1.558 adet olurken, bu yıl aynı dönemde 1.884 adet satışla yüzde 21 arttı. Superb, Octavia’dan sonra Skoda’nın en çok satan ikinci modeli haline geldi.

Yenilenen Superb’in bu başarısında, “sadece Türkiye pazarına özel” geliştirilen 1.6 lt 105 HP TDI dizel motor ve DSG otomatik şanzıman seçeneği etkili oldu. Sınıfının en geniş iç mekanına sahip olan ve patenti Skoda’ya ait yenilikçi Twindoor bagaj kapağıyla dikkat çeken Superb, yenilenen versiyonunda lüks ve konforu ekonomik yakıt tüketimiyle buluşturmayı başarıyor.

Türkiye’de biri benzinli, toplam dört farklı motor seçeneğiyle satılan Superb’in yenilenen versiyonu, Yokuş Kalkış Desteği’nden Sürücü Yorgunluk Tespit Sistemi’ne kadar geniş bir standart güvenlik donanım listesine sahip. Yenilenen Superb’de ayrıca donanım seçeneklerine göre artık daha fazla konfor donanımı sunuluyor. İkinci nesil Otomatik Park Yardımcısı, Adaptif Bi-Xenon farlar, Solar Hücreli Sunroof, KESSY (Anahtarsız Giriş-Çıkış ve Çalıştırma Sistemi), 10 hoparlörlü ses sistemi, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar, ısıtmalı arka koltuklar gibi unsurlar da sunuluyor.

Yeni Superb, Türkiye’de 58.900 TL’den başlayan kampanyalı anahtar teslim fiyatlarla satılıyor.

ÇOK OKUNANLAR