YENİ MODELLER › Makyajlı Tiguan yılın son çeyreğinde geliyor

Makyajlı Tiguan yılın son çeyreğinde geliyor

03 Temmuz 2020 / 12:29 Tiguan makyajla birlikte daha modern bir görünüme ve yeni teknolojilere kavuştu

Makyajlı Tiguan yılın son çeyreğinde geliyor

Volkswagen, bugüne kadar 6 milyon adetten fazla ürettiği Tiguan modelini makyajladı. Tiguan’ın dış tasarımında ilk olarak tamamen yenilenen ön tasarım dikkat çekiyor. Yeni Volkswagen logosuna yer verilen otomobil, radyatör ızgarası ve LED farların birbirini tamamlayan tasarımı sayesinde artık daha geniş bir görünüm sunuyor. Ön ve arka tamponları tamamen yenilenen otomobilin bagaj kapağının üzerindeki “Tiguan” yazısı da artık Volkswagen logosunun altında yer alıyor. Buna ek olarak dört tekerlekten çekiş sistemi 4MOTION teknoloisine sahip versiyonlardaki “4MOTION” yazısı da yeniden tasarlanmış. 

b73d1357bacafdf8db874e881a3b7c13_2.jpg

Makyajlı Tiguan'ın farlarında önemli bir yenilik bulunuyor. IQ.LIGHT - LED matrix farlar Tiguan’da ilk kez kullanılıyor. Touareg, Passat ve Golf’ün izlerini takip eden Tiguan, bu LED aydınlatma sistemine sahip dördüncü Volkswagen modeli oluyor. Bu yeni teknolojide, her far modülünde yer alan 24 adet LED, optimum aydınlatmayı sağlamak amacıyla yol ve sürüş koşullarına göre birbiriyle entegre bir şekilde çalışıyor. IQ LED Matrix ön farların standart olduğu versiyonlarda dinamik ön sinyaller de yer alıyor. Tiguan'ın LED teknolojisine sahip stop grubu da tamamen yeni bir dizayna kavuşuyor. Elegance ve R-line donanım seviyesinde standart sunulan yeni tasarıma sahip LED “High” stop lambaları dinamik sinyal özelliğini de içeriyor. 

b73d1357bacafdf8db874e881a3b7c13_3.jpg

YENİ NESİL MIB3 BİLGİ EĞLENCE SİSTEMİ
Makyajlı Tiguan’da direksiyonunun üzerindeki ve kumanda panelindeki tuşlar yerini dokunmatik “touch slider” özelliğine sahip kontrollere bırakıyor. Orta konsolda, klima kontrol fonksiyonları için yepyeni bir dokunmatik panel bulunuyor. Dokunmatik yüzeylere ek olarak, havalandırma ve klima kontrolü için de aynı şekilde birer “touch slider” yer alıyor. R-Line donanım seviyesinde, dokunmatik yüzeyleri içeren yeni tasarıma sahip çok fonksiyonlu deri direksiyon dikkat çekiyor. Aydınlatmalı USB-C bağlantı noktaları ise klima modülünün altında yer alıyor. Yeni bir özellik olarak; “Apple CarPlay” ve “Android Auto” fonksiyonlarının kullanıldığı “App-Connect Wireless” üzerinden de uygulamalar artık otomobile kablosuz entegre edilebiliyor. Tiguan’da isteğe bağlı olarak Harman/Kardon ses sistemi de yer alıyor. 

b73d1357bacafdf8db874e881a3b7c13_0.jpg

Volkswagen'in son teknoloji sürüş asistan sistemleri için marka çatısı olan IQ.DRIVE, ile sunulan yarı otonom sürüş asistanı “Travel Assist” Tiguan’ın önemli yenilikleri arasında yer alıyor. Tiguan’da ilk defa kullanılan bu sistem 210 km/s hıza kadar direksiyon, frenleme ve hızlanma işlemlerini devralabiliyor. Adaptif Hız Sabitleyici ve Şerit takip asistanı “Lane Assist” fonksiyonlarını kullanan sistem, direksiyon üzerinden tek bir tuş ile aktif hale getirilebiliyor. Sistem aktive edildiğinde dokunmatik sensörler içeren yüzeylere sahip direksiyona sürücünün ellerinin temas etmesi yeterli oluyor. 

MakyajlıTiguan, 1.5 lt hacminde 2 farklı TSI güç ünitesi ile tercih edilebiliyor. 150 bg motor gücüne sahip versiyon 7-ileri DSG şanzıman ile sunulurken, 130 bg gücündeki versiyon ise manuel vitesle satın alınabiliyor. Dizel motor olarak da 2.0 lt hacme sahip 150 bg gücündeki TDI seçeneği yer alıyor. Tiguan’ın, Life, Elegance ve R-Line yeni donanım versiyonları ile Türkiye’de yılın son çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.

b73d1357bacafdf8db874e881a3b7c13_1.jpg

ÇOK OKUNANLAR