SEKTÖREL › Maserati 100 yaşında

Maserati 100 yaşında

06 Aralık 2013 / 11:54 Maserati, 100'üncü yaşı şerefine dünya genelinde düzenlenecek etkinlikler planlıyor

Maserati 100 yaşında

Türkiye’de Tofaş çatısı altındaki Fer Mas tarafından temsil edilen Maserati, 100 yaşında. 1 Aralık 1914’te Bologna’da kurulan lüks ve yüksek performanslı spor otomobil üreticisi Maserati 100. yılını, dünya genelinde bir dizi etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor.  Doruk noktası, 19 – 21 Eylül 2014 tarihlerinde Modena’da yapılacak olan büyük Maserati buluşması olması hedeflenen etkinliklerin Maserati tutkunları tarafından ilgi ile bekleniyor. Maserati tutkunları, markanın 100. Yılına özel hazırlanan  www.maserati100.com adresli web sitesi üzerinden 100. Yıl etkinlikleri ile ilgili tüm bilgilere erişebiliyor. Dünyanın dört bir yanından etkinliğe katılması ön görülen, yaklaşık 250 Maserati modelinin Modena’da bir araya geleceği ve üç gün sürmesi düşünülen etkinlik kapsamında İtalya’da çeşitli sürüş aktiviteleri düzenlenecek.

İlk aracı olan “Tipo 26”  1926 yılında yollarda boy göstermeye başlayan, spor otomobil kavramını lüks ve prestijle birleştiren Maserati, farklı ülkelerde de başarısını katlayarak büyütmeyi sürdürüyor. Bugün Amerika pazarının en hızlı büyüyen markası konumuna gelen Maserati, başta Çin olmak üzere en yüksek ticari hacmi yakaladığı, dünyanın yaklaşık 70 ayrı ülkesinde faaliyetlerini başarıyla sürdürüyor.

100 Yıla Özel Logo

Bologna’nın merkezinde yer alan Neptün çeşmesinden ilham alan ve Mario Maserati tarafından tasarlanan üç mızraklı Maserati logosunun yanında markanın 100. Yılına özel hazırlanan özel logosu dikkatleri üzerine çekiyor. Bir madalyonu çağrıştıran ve Maserati’nin otomobil üretimindeki 100 yıllık tutkusunu ifade edecek şekilde tasarlanan logo aynı zamanda markanın yarışçı ruhunu da sembolize ediyor.  Maserati’nin rakipleri ile hiçbir benzerlik göstermeyen tasarım anlayışının da bir yansıması olan bu özel logo, Maserati’nin “Sıradanlık Karşıtı” olan temel felsefesinin sürekli hatırda kalmasını da sağlıyor.

ÇOK OKUNANLAR